Projectmanager voor Bredabaan

Om de drie jaar doet de stad Antwerpen de ‘Meting van de Antwerpse winkelstraten’. Dat onderzoek brengt de verschillende winkelgebieden in de stad en de districten gedetailleerd in kaart. Uit de meest recente meting van 2013 bleek dat het kernwinkelgebied Bredabaan kampt met structurele leegstand. Na de heraanleg is de Bredabaan (samen met het Burgemeester Jozef Nolfplein en enkele zijstraten) in Merksem een aangename straat geworden, waar de leefbaarheid en de veiligheid van alle weggebruikers centraal staan. Nu het straatbeeld is verbeterd, wil de stad ook de handelsactiviteit stimuleren.

De stad Antwerpen heeft een projectmanager aangetrokken die een structureel plan van aanpak opmaakt, met aandacht voor zowel het behoud van de bestaande handelszaken als het aantrekken van nieuwe activiteiten. Vanaf dit najaar start de projectmanager al een aantal acties op. De stad wil daarbij zoveel mogelijk partners laten meedenken en -werken. Zo zijn er al een aantal infomomenten en workshops geweest voor bewoners en handelaars, die zeker opnieuw zullen betrokken worden. Daarnaast zullen eigenaars van leegstaande panden worden aangesproken om actief mee te werken aan een nieuwe invulling van hun gebouw. De huidige handelaars krijgen de kans om workshops te volgen om hun zaak te versterken. Potentiële nieuwe handelaars krijgen professioneel advies en begeleiding.

Het project loopt 16 maanden, van september 2015 tot en met december 2016. Op het einde zal de projectmanager, na grondige evaluatie, een onderbouwd actieplan met concrete aanbevelingen voorstellen. De stad hoopt ook dat de sector na afloop van het project een aantal acties en engagementen zal overnemen.

Bron ondernemeninantwerpen.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.