OLSE Merksem wint Antwerp Handball Tournament

OLSE Merksem wint voor de tweede keer het prestigieuse tornooi.

Lars Bertels had het deze week al gezegd, na winst op de Ooievaarscup in Nederland vorige week wou hij met het vernieuwde en ambitievolle OLSE Merksem ook het eigen tornooi winnen. De groepswedstrijden brachten aan het licht dat het Luxemburgse Berchem en OLSE Merksem de sterkste ploegen in competitie waren. De gekruiste halve finales brachten de twee beste ploegen ook in de finale. Wat in de groepswedstrijd op zaterdag nog een spannende wedstrijd was met 2 ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven en die op 20 – 20 eindigde zou ook een mooie finale als afsluiter van het tornooi brengen. Dat was de algemene opinie ten minste. De troepen van Lars Bertels dachten er anders over.

OLSE MERKSEM – Berchem : 24 – 12

Een evenwichtig eerste kwartier resulteerde in een 5 – 4 voorsprong voor OLSE. De verdediging sloot bijna hermetisch af en Mike Tadey, als stevig sluitstuk, raapte alles op wat er toch nog doorslibberde. Resultaat 8 – 4 na 23 minuten en 9 – 5 bij de rust. Bij de start van de tweede 25 minuten kneep Berchem even op de luchtpijp van OLSE, in een mum van tijd stond het 9 – 7 maar OLSE liet niet begaan en na 10 minuten stond er 14 – 8 op het scorebord. Lars kon iedereen van de bank halen en wisselen wie hij wilde, maar de motor viel niet stil. Dit ontlokte in het talrijk opgekomen publiek de mening OLSE heeft geen bank maar een volledig evenwichtige kern. Tegen zoveel geweld kon Berchem niet meer op en ze trapten dan ook serieus op de adem terwijl OLSE lustig doorspeelde. Via 18 – 9 na een kwartier ging het naar een 24
– 12 eindstand.

OLSE: Alex Hayon 5,Dimi Vanden hoed 3,Dennis Thijs 3,Jeffrey Jacobs 3,Kristof Van Wesemael 2,Wouter Sas 2,Johannes Verhoeven 2,Jelle De
Parade 1,Raf Verbraeken 1,Jasper de Pillecijn 1,Dirk Claessens 1,Jos Riské,Mike Tadey en Rens Baeyens waren de andere winnaars.

Zoals je kan zien het gevaar komt bij OLSE van alle kanten dit doet het hart sneller slaan en doet al dromen van de competitie.

Guido Hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.