Mislukte poging om automaat open te breken

Vanacht probeerden twee jonge kerels een automaat te forceren in Merksem. Eén van de twee kon door de politie worden opgepakt. De tweede verdachte is gekend en wordt later verhoord.

Een bewoner van de Laarsebaan belde vannacht kort na 3 uur de politie. Hij zag enkele jonge kerels bezig die wat verderop probeerden een automaat open te breken. Het gaat om een automaat waar aardbeien worden verkocht.

Een interventieploeg van de politie was snel ter plaatse.Twee jonge verdachten werden wat verderop opgemerkt op de fiets. Eén van de twee kon zich uit de voeten maken, de andere ondernam geen enkele poging om weg te komen. Hij werd door de inspecteurs staande gehouden.

Het gaat om een jongeman van 20 jaar uit Merksem. Hij bekende nadien dat hij, samen met zijn jongere broer, wat had rondgehangen. Op zeker moment vonden ze in de goot een koevoet en toen had hij het plan opgevat om te proberen een automaat open te breken die hij wist staan in de Laarsebaan. Hij dacht dat het een makkie was om die te forceren. Zijn broer zou zich al de tijd afzijdig hebben gehouden maar was wel op de uitkijk gaan staan.

Toen het uiteindelijk niet lukte de automaat open te krijgen had de verdachte de koevoet weggeworpen en waren de twee weggefietst tot ze even later zagen dat de politie achter hen aan kwam.

Bij de feiten was de automaat beschadigd geraakt. De verdachte verklaarde de schade te zullen vergoeden. De gebruikte koevoet werd teruggevonden vlakbij de automaat. De tweede verdachte zal later door de politie worden verhoord.

Bron lokale politie Antwerpen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.