Vis̩ РOLSE Merksem 29 Р26

De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie bracht al dadelijk 2  tenoren tegen elkaar. Visé dat het thuisvoordeel had kwam nochtans het  slechtste uit de startblokken. Het was Jeffrey Jacobs die het eerste  competitiedoelpunt van het jaar tegen de netten joeg. Kristof Van  Wesemael bleef niet achter en OLSE stond 0 – 2 voor. Visé was niet van  de wijs en na 10 minuten namen ze zelfs de leiding met 7 – 6. Visé kon  geen gebruik maken van dubbel ondertal voor OLSE want met 4 tegen 6 kwam  OLSE op de 20ste minuut terug op gelijke hoogte met 2 bommen van Dennis  Thijs. Bij de rust hingen de bordjes met 15 – 17 in het voordeel van OLSE.

De talrijk opgekomen supporters waren er redelijk gerust in OLSE zou dit  varkentje in de tweede helft wel helemaal wassen.  Visé dacht er anders over en kwam super uit de kleedkamer in een mum van tijd bogen ze de achterstand om in een 20 – 18 voorsprong en na 10  minuten bereikten ze, mede door slap verdedigen van OLSE, de grootste  voorsprong 23 – 19 gelukkig was er een grootse Rens Baeyens in doel die erger voorkwam. Wat was er gebeurd met de Merksemse kanonnen, waar was het vloeiende aanvalsspel gebleven. Te veel individuele pogingen om de scheve situatie nog recht te zetten bleven in het stevige verdedigende blok van Visé hangen. Nog even kwam OLSE de neus aan het venster steken 27 – 25 met nog 2 minuten te gaan maar de laatste 2 minuten moesten we met 5 man verder en Visé maakte er dankbaar gebruik van om de wedstrijd volwassen uit te spelen. Eindstand 29 – 26.

De teleurstelling bij OLSE was groot maar de eerlijkheid verplicht ons om Visé als de terechte winnaar van deze eerste clash te feliciteren.

OLSE: Kristof Van Wesemael 6,Jeffrey Jacobs 5,Dennis Thijs 3,Johannes  Verhoeven 3,Dimitri Van Den Hoed 2,Wouter Sas 2,Alexandre Hayon 2,Jos Riské 2,Jasper De Pillecijn 1.
Visé: Van Cosen 8,Neuville 5,Danesi 4,Flajs 4,Danse 4,Gava 3,Glesner 1.