Man probeert zijn tram nog te halen en loopt dan tegen een lijnbus

Gisteren, om 17.06 uur, stond een tram stil aan een halte op de Bredabaan in de rijrichting Ekeren/Brasschaat. Op dat ogenblik kwam de bestuurder van lijnbus 33 ook toe aan dezelfde halte. Hij ging stoppen achter de stilstaande tram en liet de bus alvast uitbollen.

Nog voor de bus echter tot stilstand kwam dook er plots een voetganger op. Die was duidelijk gehaast om de tram nog te halen en hij had totaal geen aandacht voor de toekomende bus. De bestuurder maakte nog een noodstop maar hij kon niet beletten dat de voetganger toch werd geraakt. De voorruit van de autobus bleek nadien gebarsten.

Het slachtoffer, een man van 44 jaar uit Lier, werd lichtgewond en overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis. Hij kon evenwel nog geen verklaring afleggen. Op de lijnbus raakte niemand gewond. De bestuurder (27) was wel erg onder de indruk na de aanrijding.

Bron lokale politie Antwerpen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.