Orkesttornooi

Om te bepalen hoeveel provinciale subsidie een orkest kan krijgen en in welke afdeling een orkest thuis hoort, organiseert de provincie een orkesttornooi. Op 18 oktober kan u in cultuurcentrum Merksem genieten van het optreden van niet minder dan 7 orkesten.

Het provinciaal orkesttornooi wordt gespreid over 5 zondagen in oktober en november en gaat door op 3 verschillende locaties in de provincie. In totaal nemen maar liefst 30 harmonies, fanfares, brassbands, een big band, een percussieband, een gitaarorkest, een accordeonensemble en doedelzakbands deel aan het provinciaal orkesttornooi.

Welke orkesten kunt u zien?

In de concertzaal van het cultuurcentrum Merksem kan u tijdens de namiddagzitting genieten van de prestaties van de volgende orkesten:

  • Gitaarorkest Cuerda uit Mortsel
  • Harmonieorkest De Vrije Verenigde Vrienden uit Schilde
  • Fanfare Willen is Kunnen uit Berlaar-Heikant
  • Koninklijke Fanfare Het Werk Der Toekomst uit Beerse

En tijdens de avondzitting van:

  • Muziekvereniging De Heidebloem uit Kalmthout
  • Koniklijke Fanfare Sint-Cecilia uit Booischot
  • Koninklijke Harmonie Concordia et Amicitia uit Bornem

De orkesten voeren een miniconcert uit van zo’n 20 minuten en worden daarbij beoordeeld door een deskundige jury. Naargelang hun prestatie worden ze in een bepaalde afdeling geplaatst en kunnen ze genieten van een provinciale subsidie.

De concerten zijn gratis bij te wonen. Geen betere manier om van een (regenachtige) herfstzondag een muzikaal feest te maken!

Een overzicht van alle deelnemende orkesten vindt u op www.provincieantwerpen.be/orkesttornooi

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.