OLSE MERKSEM – Sporting Nelo 18 – 18

Een lekkere ouderwetse pot handbal met 2 verdedigingen die baas bleven over de aanvallers en die allebei konden beschikken over een outstanding doelman. Nelo schoot het best uit de startblokken en nam op minuut 7 een 0 Р3 voorsprong. Tijd, dacht men bij OLSE om de kersverse vader Jeffrey Jacobs te laten spelen. Hij maakte er op de 12de minuut 2 Р3 van en na een kwartier stond er 3 Р4 op het scorebord. Een echt wel super Mike Tadey bracht de Nelo aanvallers tot wanhoop en beperkte hen in het volgende kwartier tot 1 doelpunt. Alweer Jeffrey Jacobs nu geholpen door Dennis Thijs en good old Jos Risk̩ brachten OLSE op en over Nelo. Dit resulteerde in een 9 Р5 bij de rust.

De tweede helft zowat hetzelfde spelbeeld als in de eerste, Nelo begon opnieuw sterk en na 5 minuten hadden ze de kloof dichtgereden 10 – 9. OLSE werd opnieuw wakker en Wouter Sas en Dimitri Van Den Hoed diepten de kloof weer uit 13 – 9 na 10 minuten. Enkele missers en technische fouten van OLSE verder en op het kwartier kwamen de Limburgers terug in de wedstrijd 13 – 12. OLSE bleef de koord houden maar 5 minuten voor tijd kwam Nelo toch op gelijke hoogte 16 – 16. Mike Tadey, duivel doet al in zijn doel, Jeffrey Jacobs en Dennis Thijs konden nog even de schijn hoog houden 16 – 15 en 17 – 16 met nog 3 minuten te gaan.

Overhaasting en alweer dom balverlies gaven Nelo de kans om op en over OLSE te gaan 17 – 18 met nog 2 minuten op de klok. 8 seconden voor tijd kreeg OLSE een penalty. Na de eerdere 4 penalty missers mocht,moest, Dimitri Van Den Hoed nu de meubelen toch enigszins proberen te redden.  Hij deed dit met bravoure en sleepte alzo toch een 18 – 18 uit de brand in een wedstrijd die we altijd hadden moeten winnen.

OLSE: Jeffrey Jacobs 8,Wouter Sas 3,Dimitri Van Den Hoed 2,Dennis Thijs  2, Emir Omerovic 1,Kristof Van Wesemael 1,Jos Riské 1.
Nelo: Spooren 5,Winters 4,Somogyi 3,Barnyak 2,Habraken 1,Rojc 1,Sijs 1,Pagnoul 1.