Straatrover (28) opgepakt

Maandagavond omstreeks 20 uur werd een 26-jarige man uit Merksem beroofd in de Terlindenhofstraat.

Het slachtoffer was met de fiets onderweg naar huis. Plots kwam er een onbekende man naar hem toe gelopen. Het slachtoffer moest plots remmen, waardoor het voorwiel van de fiets blokkeerde. Eerst vroeg de verdachte of de man drugs wilde kopen. Toen hij bleef zeggen dat hij geen drugs nodig had, werd de verdachte lastig. Hij zei dat hij dringend geld nodig had om te gaan gokken. Het slachtoffer zei dat hij geen geld bij zich had. De dader greep in de broekzak van het slachtoffer en griste er al het kleingeld uit. Hij probeerde ook nog de gsm van het slachtoffer te stelen, maar toen hij te horen kreeg dat het toestel met een gps-functie is uitgerust en dat hij snel getraceerd zou worden, gaf de dader de gsm terug. Daarna kon het slachtoffer wegfietsen.

De politie werd er bij gehaald. Vanuit de combi kon het slachtoffer de overvaller herkennen. Deze stond aan het op de hoek van de Houthulststraat en de Bredabaan, niet ver van het gokkantoor. De politie arresteerde de man. Het gaat om een 28-jarige uit Deurne. Hij is geen onbekende voor justitie. De man werd voorgeleid op het gerechtshof.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.