Hellemonden

Merksem herdenkt de Groote Oorlog dit jaar met het prachtige project Hellemonden. Een origineel poëzieparcours, verwerkt in grafzuilen, leidt u langs gedichten en verhalen over WO1 op een unieke locatie, de oude begraafplaats Van Heybeeckstraat.

Opening

De opening van dit unieke project valt samen met de herdenkingsceremonie van de wapenstilstand op 11 november. U kan genieten van een gratis optreden van ‘Les voix Perdues’.

Vier mannen zingen over de Groote Oorlog, maar vooral over vrede en verzoening. Ze zingen sterke harmonieën, gevoelig en confronterend, warm en tegelijk ijskoud.

Na het optreden start de herdenking van de wapenstilstand.

Datum: woensdag 11 november
Locatie: Parkeerplaats van Bibliotheek Park
Uur optreden: 10.15 uur
Uur herdenkingsceremonie: 11 uur
GRATIS

Tentoonstelling Hellemonden

Hellemonden is een ingetogen tentoonstelling. De toeschouwer legt op eigen tempo een parcours af waarlangs grafzerken zijn opgesteld. In elk van deze graven zijn geluidsboxen verwerkt waar de bezoeker een gedicht van een oorlogsdichter kan beluisteren ingelezen door bekende acteurs.

Datum: Woensdag 11 t/m Zaterdag 14 november
Uur: 14 tot 20 uur
Locatie: Begraafplaats Van Heybeeckstraat
GRATIS

Rondleiding begraafplaats & tentoonstelling Hellemonden

Op zaterdag 14 november wordt er een extraatje aangeboden. Speciaal voor dit project organiseert de Heemkundige Kring van Merksem een rondleiding over deze bijzondere begraafplaats en sluit af met een bezoek aan de tentoonstelling.

Datum: zaterdag 14 november
Uur: 14.30 uur
Locatie: Ingang begraafplaats Van Heybeeckstraat
GRATIS maar graag reserveren via www.ccmerksem.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.