Hebt u een idee voor de speeltuin in het Fort van Merksem

In 2017 wordt de speeltuin in het Fort van Merksem opnieuw aangelegd. Voordat de werken van start gaan, worden eerst nog een aantal stappen ondernomen.

De speeltuin ligt in een zeer groene omgeving en is een aangename speel- en rustplek voor jong en oud. Maar deze speeltuin kan wel een grondige opfrisbeurt gebruiken. Daarom wordt de speelplek in 2017 volledig vernieuwd.

In 2014 vulden buurtbewoners en gebruikers hierover een eerste bevraging in. Tijdens de activiteit ‘Fietseling’ in het Fort kon iedereen zijn mening kwijt bij de medewerkers van de jeugddienst. Meer dan 100 kinderen, jongeren en volwassenen  vulden de bevraging in. In grote lijnen gaven ze mee hoe de speeltuin er in de toekomst uit zal zien.

In de nieuwe speelzone moet er plaats zijn voor peuters en kleuters. Een avonturenzone zal oudere kinderen aantrekken om naar het fort te komen. Er mag een plek zijn om te chillen en een zone voor natuurbeleving.

Uw ideeën om deze zones concreet in te vullen zijn welkom!

Hier (externe link) vult u de online vragenlijst in tot dinsdag 1 december 2015. Met uw ideeën gaat men aan de slag.

Verloop

Uw ideeën worden verwerkt en gebruikt voor de opmaak van de nieuwe speeltuin. De werken worden gepland in 2017.

Meer info

Wijkoverleg Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Merksem
tel 03 338 72 49
wijkoverleg.merksem@stad.antwerpen.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.