Sasja – OLSE Merksem 17 – 30

OLSE Merksem overklast Sasja.

Zonder Jos Risk̩, Simon Vandenberg en, man in vorm, Dennis Thijs alsook het vroege aanvangsuur kon Merksem niet stoppen. De eerste 10 minuten was het vooral Jeffrey Jacobs die Sasja pijn deed, dit resulteerde in een 3 Р4 stand. Daarna kwam OLSE volledig onder stoom en met een schitterende Rens Baeyens in doel speelde Merksem zijn tegenstander van het welbekende kastje naar de overbekende muur en terug. Dit gaf na 20 minuten 5 Р10 op het scorebord. Tijd voor meesterverdediger Sten Dielen om te laten zien dat hij ook aanvallend zijn woordje kan meepraten bij de rust was de wedstrijd dan ook gespeeld 8 Р15.

De tweede helft begon als de eerste, Sasja kon de kloof van 7 punten even behouden 12 – 19 na 8 minuten. Maar Merksem had de betere bank, iedereen, en zeker onze youngsters mochten eens even tonen wat zij in zijn mars hebben en in 1 ruk ging het naar dubbele cijfers 12 – 24 met nog een kwartier te spelen. Lars vond het welletjes en liet zijn manschappen freewheelend naar een 17 – 30 overwinning wandelen.

Opdracht volbracht 2 punten, geen gekwetsten en de zekerheid dat de eerste finale gewonnen is. Nog 5 finales en dan wacht de beloning in de vorm van BENELIGA.

OLSE: Jeffrey Jacobs 7,Sten Dielen 4,Alexandre Hayon 4,Dimitri Van Den  Hoed 3,Kristof Van Wesemael 3,Dirk Claessens 3,Jelle De Parade 2,Johannes Verhoeven 2,Emir Omerovic 1,Wouter Sas 1.