Nel Aerts stelt tentoon in Merksem

Tot 18 december stelt de wereldvermaarde Nel Aerts tentoon in het Cultuurcentrum Merksem. Haar werk was al te zien in verschillende internationale tentoonstellingen.

Met een combinatie van tragedie, poëzie, fictie, humor en kunsthistorische referenties gaat Nel Aerts in haar tekeningen, schilderijen, video’s en installaties op zoek naar de onderlinge verhouding tussen verschillende media, het kunstenaarschap en de wereld. Haar zotte “mannekes en madammekes”, de figuren die ze creëert en opvoert, zijn uit droedels gegroeid. Ze reflecteren over de realiteit en spotten met de rol die op hedendaagse kunst wordt geprojecteerd. Ze drinken, zijn droevig, eenzaam, verlegen en langs de andere kant ook best wel grappig.

Het werk van Nel was al te zien in verschillende internationale tentoonstellingen. Ze wordt dan ook vertegenwoordigd door de prestigieuze Carl Freedman Gallery in Londen. Onlangs mocht ze nog een werk op de gevel van het M HKA plaatsen. De tentoonstelling in Merksem wordt opgenomen in het boek van het televisieprogramma ‘De Canvasconnectie’ dat ook dit seizoen weer wordt uitgezonden.

Meer info

kunstINgang #3 – Nel Aerts | Nacht Zwever
tot vrijdag 18/12
ma van 15.30 tot 22 uur
di, woe, do, vrij van 10 tot 22 uur
za van 8 tot 13 uur
zo gesloten
Tijdens schoolvakanties is de tentoonstelling geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag tussen 10 en 16 uur.
Cultuurcentrum Merksem, Nieuwdreef 135, Merksem
www.ccmerksem.be
gratis

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.