Heraanleg Rerum Novarumlaan – fase 2

Als de weersomstandigheden het toelaten start aannemer Vermetten na de kerstvakantie met fase 2 van de heraanleg Rerum Novarumlaan. Deze fase loopt vanaf het kruispunt met de Tangehoefstraat tot en met het kruispunt met De Biezen. De aannemer zal in december het gedeelte van fase 1 verder afwerken tot en met de onderlaag asfalt. Tijdens de kerstvakantie wordt er niet gewerkt. Tijdens de eindejaarsperiode is de straat volledig toegankelijk voor de bewoners.

Fase 1: vanaf Catershoflaan tot Tangehoefstraat

De komende weken wordt fase 1 van de heraanleg Rerum Novarumlaan verder afgewerkt tot en met de onderlaag asfalt. Omwille van een aantal onvoorziene technische problemen zullen de werken van fase 1 wat langer duren dan aanvankelijk gepland. Volgens de huidige planning zijn deze werken van fase 1 in december klaar. Vanaf dan is er terug plaatselijk verkeer mogelijk in dit deel van de straat.
De toplaag asfalt zal in het voorjaar 2016 gelegd worden. Deze werken kunnen niet uitgevoerd worden bij winterse temperaturen.

Fase 2: vanaf het kruispunt Tangehoefstraat tot en met kruispunt De Biezen

Tijdens de kerstvakantie wordt er niet gewerkt in de straat. Daarom worden de opbraakwerken van fase 2 gepland na de kerstvakantie. Zo wordt er voor gezorgd dat de straat tijdens de feestperiode volledig toegankelijk is voor de bewoners.
Wanneer de opbraakwerken starten is er geen verkeer meer mogelijk in dit deel van de straat. De zijstraten lopen dood op de werfzone, daarom wordt er op het einde van de straat een parkeerverbod ingevoerd zodat het verkeer kan terugkeren. De woningen blijven steeds te voet bereikbaar. Tijdens de werken is de schooltoegang buiten gebruik. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar 2016.
Buiten de werfzone is de Rerum Novarumlaan bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

Fase 3: tussen De Biezen en de Bredabaan

In dit deel van de straat voorziet de aannemer vanaf december een werfzone voor stockage van materiaal en machines. Deze stockageruimte wordt ingericht op de parkeerzone van huisnummer 30 tot 50. Er geldt een parkeerverbod.
De heraanleg van fase 3 start zodra de werken van fase 2 klaar zijn. Een juiste startdatum kunnen we op dit moment nog niet geven. In het voorjaar van 2016 zullen wij u over de start van deze werken verder informeren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.