Nelo – OLSE Merksem 26 – 27

SINTERKLAAS KAPOENTJE  . . . . . . . . DANK U SINTERKLAASJE.

Waar kan ik beter beginnen dan bij het begin. Een supportersbus die van  Merksem afzakt naar Neerpelt, onze tegenstander had het voelen aankomen want zij riepen de hulp in van Sinterklaas en zijn Pieterbazen. Maar ook  deze hulp kon niet baten, onze Merksemse leeuw en de Merksemse kelen waren veel beter gesmeerd en klonken veel luider dan de Neerpeltse al  probeerde de omroeper van dienst ons wel te overstemmen met heel lang muziek te spelen na een Neerpeltse actie.

De wedstrijd begon voor Nelo met de hulp van Sinterklaas opperbest, ze hadden hun zenuwen, die het belang van deze wedstrijd meebracht, duidelijk het snelst onder controle. Via 2 – 0 en 2 – 1 door Ole Ole Jos Riské, ging het na 10 minuten naar 4 – 1. David Polfliet was al dadelijk bij de les en Mike Tadey groeide stilletjes aan in de wedstrijd. Sten Dielen en Wouter Sas harde werkers in verdediging kregen de Neerpeltse schutters onder controle en ook onze schutters kwamen in de wedstrijd.  Jeffrey Jacobs en Johannes Verhoeven brachten Merksem dichter en dichter. En dan …. was er Kristof Van Wesemael met 3 bommen op rij schoot hij OLSE op en over Nelo 10 – 10 na 24 minuten en 2 minuten later stond er 11 – 12 op de bordjes. Dimitri Van den Hoed deed er nog een schepje bij 11 – 13. De eindspurt naar het rustsignaal was dan weer voor Nelo en via Serge Spooren konden ze met een kleine voorsprong gaan rusten.

OLSE greep Nelo in de tweede helft dadelijk bij de keel. Krachtpatser Dennis Thijs woog op de verdediging en liet Polli Polfliet alle hoeken van zijn doel zien en vooral van zijn netten. Na 5 minuten 16 – 16. Onze andere bomber kon niet achterblijven en had zijn beste arm meegenomen naar Nelo, inderdaad Kristof Van Wesemael maakte er, met 3 op een rij, na 12 minuten 17 – 19 van. Hebben jullie het ook door slechts 1 doelpuntje voor Nelo in de laatste 7 minuten Mike Tadey deed dan ook wonderen en stond dan ook als een heerser voor zijn oninneembare burcht. Nelo supporters werden er zowaar moedeloos van en ‘het werd stil aan de overkant’. Met nog 10 minuten te gaan tekende Jeffrey Jacobs, wat een trefzekerheid van op de 7-meter, voor 20 – 23 meteen het grootste verschil tussen beide ploegen, maar in ons voordeel. In een harde maar faire wedstrijd kreeg onze Merksemse prijsschutter Kristof Van Wesemael 6 minuten voor tijd de enige 2 minuten straftijd van de tweede speelhelft. Nelo maakte hiervan gebruik om zich nog eens terug in de wedstrijd te knokken in een mum van tijd stond het 23 – 24. Alweer Jeffrey Jacobs vanop de penaltystip bezorgde ons weer wat ademruimte 23 – 25. Het ging nu snel op en neer en met nog 5 minuten te gaan maakte Nelo er 25 – 25 van. Zonder afbreuk te doen aan onze andere leeuwen maar deze laatste 5 minuten werden door ‘rots in de branding’ Mike Tadey en Kristof Van Wesemael naar hun hand gezet. In de voorlaatste minuut 25 – 26, nog gaf Nelo zich, voor een kolkende tribune, niet gewonnen 26 – 26 met nog 58 seconden te gaan. De Neerpeltse goalie zal het laatste doelpunt van Kristof Van Wesemael op TV nog eens moeten bekijken, want tijdens de wedstrijd heeft hij deze zeker niet gezien misschien gehoord maar ook dat betwijfel ik, het was een bliksemschicht 26 – 27. En toch was het laatste woord voor Mike Tadey die de laatste bal klemvast mocht aannemen. De geel blauwe kant van de tribune ontplofte en de rood witte kant moest dit met lede ogen aanschouwen.

Ons einddoel komt nu wel heel erg dichtbij we kunnen het bijna aanraken MAAR er wachten met Eynatten, Doornik en Houthalen nog 3 finales.

OLSE: Kristof Van Wesemael 10, Dennis Thijs 6,Jeffrey Jacobs 6,Dimitri Van Den Hoed 2,Jos Riské 1,Johannes Verhoeven 1,Wouter Sas 1.
Nelo: Spooren 8,Barnyak 4,Winters W 3,Habraken 3,Pagnoul 3,Somogyi 3,Winters P 1,Stulens 1.