Nieuw kinderdagverblijven in Merksem

In januari 2016 opent er een nieuw kinderdagverblijf de deuren: Fabelfee in de Houthulststraat kan 24 kindjes van 0 tot 3 jaar ontvangen. Geïnteresseerden kunnen zich al inschrijven.

Kinderdagverblijf Fabelfee zal samen met een ander nieuw kinderdagverblijf, Boelieboe in Hoboken, openen vanaf januari 2016 de deuren. Beide kinderdagverblijven komen er dankzij de beslissing van het Antwerpse stadsbestuur om stedelijke panden te renoveren tot kinderdagverblijf en open te stellen voor kandidaat-exploitanten. De stad verhuurt de panden door middel van een domeinconcessie aan een marktconforme prijs. Schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud: “Als stadsbestuur hebben we ervoor gekozen ons meer dan ooit te focussen op de zelfstandige kinderopvanginitiatieven. Het is een meerwaarde voor iedereen dat elke kindplaats wordt ingevuld en dat we de zelfstandige sector verder ondersteunen in het uitbreiden van betaalbare plaatsen.”

In februari 2015 lanceerde de stad Antwerpen een oproep naar kandidaat-exploitanten voor vier stadspanden in Deurne, Hoboken, Berchem en Merksem. Geïnteresseerden konden inschrijven tot begin februari. Na kinderdagverblijf Fonkelfijn, inmiddels opgestart door Partena in augustus 2015, in het districtshuis van Deurne zijn ook de renovaties van de stadspanden in Hoboken en Merksem afgerond.

(Toekomstige) ouders die hun kind willen inschrijven in  kinderdagverblijf Fabelfee, kunnen dat online op  www.partena-kinderopvang.be of via het nummer 09 269 85 73. Op dinsdag 16 december krijgen ouders meer info over de werking van Fabelfee en kunnen ze het kinderdagverblijf bezoeken. Inschrijven voor dit moment is verplicht via kinderdagverblijven@partena-partners.be.

Deze kinderdagverblijven werken met de kinderopvangtoelage van de stad Antwerpen. De stad Antwerpen betaalt hierbij het verschil terug tussen de vaste prijs die de opvang vraagt en de prijs die ouders zouden betalen volgens het inkomenstarief, met een maximum van 14 euro per dag.

Met de opening van deze nieuwe kinderdagverblijven zet de stad weer een stap in de goede richting in het behalen van de Barcelonanorm, waarbij er kinderopvang moet zijn voor 33 op de 100 kinderen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.