Merksem Bruist met Belle Perez

Merksem Bruist! is het nieuwe zomer-event in Merksem en zal doorgaan op zondag 26 juni 2016 en zal niet alleen op de Bredabaan zijn maar ook op de Lambrechtshoekenlaan! Dit laat de eind vorig jaar opgerichte Merksemse Handelaars Vereniging (MHV) weten. Een eerste naam op de affiche is er al, Belle Perez is de eerste van de 4 bekende Vlaamse artiesten die Merksem op het podium op 26 juni zal mogen verwelkomen.

Merksem bruist! komt er niet ter vervanging van de braderij of  feestmarkt op het einde van de vakantie. Het is een totaal nieuw, extra evenement. Velen zullen het vergelijken met de reeds bestaande feestmarkt, maar het wordt uitgebreider, met tal van randanimatie op en rond de Bredabaan en ook activiteiten op de Lambrechtshoekenlaan.

Te starten met modeshows, georganiseerd of mee georganiseerd door de kledingwinkels op de baan. De horecazaken zullen de kans krijgen hun producten aan te bieden à la “Antwerpen Proeft”, de supermarkten, groenten en fruitwinkels krijgen eveneens de unieke kans hun producten aan te bieden in een totaal concept op “hun” Bredabaan.

Ondertussen werden de eerste standplaatsen aangevraagd.  “De handelaars zijn er van overtuigd dat een tweede groot evenement in Merksem alleen maar goed kan zijn voor het district en voor de handel.  Men is er dus vrij snel bij om een standplaats te reserveren.”, aldus Paul Cockx, voorzitter van MHV.

Lambrechtshoekenlaan

De Lambrechtshoekenlaan wordt al eens vergeten wanneer het gaat om evenementen in Merksem. MHV wil daar komaf met maken en ook deze bruisende winkelstraat betrekken in MERKSEM BRUIST.

Omdat de Lambrechtshoekenlaan én de Bredabaan nooit gezamenlijk afgesloten mogen worden, zal men hier net iets anders werken. Dankzij de grote ‘opritten’ en voetpaden aan de meeste handelaars zullen we gebruik maken van deze ‘opritten’ en de voetpaden.

Omdat de afstand Bredabaan – Lambrechtshoekenlaan vrij ver is zal de organisatie een shuttle dienst inleggen van en naar de Lambrechtshoekenlaan. Wie deze shuttle dienst zal verzorgen wordt gecommuniceerd zodra deze er is.

Animatie voor iedereen

Merksem Bruist is een evenement waar iedereen zich thuis op hoort te voelen. Van klein tot groot moet aan bod komen tijdens deze dag.

  • Rond het districtshuis komt een ‘Kinderland’ waar kinderen zich kunnen komen uitleven op luchtkastelen, met een grimeur, Clowns, …
  • 12 tot 16 jarigen worden in de namiddag getrakteerd op een ware “kinderdisco” in één van de vele zalen die “ons” mooie Merksem rijk is.
  • Vanaf in de late namiddag kunnen onze ‘oudere’ tieners zich volledig uitleven in de Merksem – Dancing, eveneens in één van de vele zalen in Merksem.

Stroboerenbal

Om de dag goed af te sluiten organiseren we vanaf 20 uur een waar stroboerenbal. Details hiervan zijn echter nog niet bekend. Meer info volgt snel.

Promofilm

MHV zoekt figuranten voor het Merksem Bruist! promofilmpje. Opnames worden voorzien in Mei. Meer info en aanmelden via paul@merksemsehandelaars.be

Meer info over Merksem Bruist! op http://merksembruist.be/
Meer info over MHV op http://www.merksemsehandelaars.be/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.