Logo Merksemse Handelaars Vereniging

De Merksemse Handelaars Vereniging (MHV) verwacht meer controle en preventie

Woensdag werd er op de Bredabaan weer een overval gepleegd, dit keer gaat het over één van de telefoniewinkels. Geen goed nieuws voor onze totaal vernieuwde winkelas, waar heel wat ondernemers, na de toch wel moeilijke periode van heraanleg, een goed draaiende zaak trachten uit te bouwen.

Ondanks het feit dat er een politiekantoor gevestigd is en er toezicht is door politie op en rond de Bredabaan, kon de overval plaatsvinden zonder noemenswaardige problemen voor de overvallers.

De Merksemse Handelaars Vereniging vraagt dan ook met aandrang aan de stad en het district te voorzien in meer politie in en rond de Merksemse winkelassen, zoals de Bredabaan maar ook de Lambrechtshoekenlaan. Niet enkel tijdens de dag maar vooral tijdens de sluitingsuren, aangezien het risico voor de zaakvoerders, personeel en klanten dan het grootste is. Op deze momenten bevindt zich immers het meeste geld in de zaken.

De veiligheid van onze handelaars, het personeel en de klanten moet voor de stad en het district een absolute prioriteit zijn en blijven. Wij verwachten dan ook, nu het aantal winkels op de Bredabaan terug toeneemt, concrete plannen om deze in alle opzichten nog te verbeteren. Alleen zo kunnen mensen van de shopping-ervaring die Merksem zeker te bieden heeft, ten volle genieten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.