Gratis WiFi in districtshuis en sociaal centrum

Op verschillende plaatsen in Antwerpen kan men sinds eind 2014 gebruik maken van gratis wifi die de stad aanbiedt op de drukstbezochte plaatsen. In juli 2015 kwamen daar een aantal nieuwe locaties bij. Nu breidt het netwerk nog verder uit en is er naast gratis wifi in zones van de publieke ruimte ook gratis wifi in bepaalde gebouwen zoals districtshuizen en musea. In Merksem komt het gratis WiFi netwerk naar het districthuis en het Sociaal centrum Merksem OCMW.

Het aanbieden van gratis wifi verloopt in verschillende fases. In een eerste fase eind 2014 werd het gelanceerd op volgende locaties: Koningin Astridplein, De Keyserlei, Meir, Wapper, Theaterplein, Meirbrug, Schoenmarkt, Groenplaats, Jan Blomstraat, Handschoenmarkt, Grote Markt, Suikerrui en Steenplein. In een tweede fase in juli 2015 kwamen daar nog 16 locaties in de publieke ruimte bij waaronder het De Coninckplein, Park Spoor Noord en aan het MAS.

Voortaan kan ook in onderstaande gebouwen ‘_Antwerp Free Wi-Fi’ gebruikt worden

 • Visit Antwerp (Grote markt)
 • FelixArchief
 • bibliotheek Permeke
 • Stadhuis – Tentoonstellingsruimte
 • Den Bell
 • Digipolis Antwerpen
 • districtshuis van Antwerpen
 • districthuis van Berchem
 • districthuis van Berendrecht-Zandvliet-Lillo
 • districthuis van Borgerhout
 • districthuis van Deurne
 • districthuis van Ekeren
 • districthuis van Hoboken
 • districthuis van Wilrijk en Bibliotheek Bist
 • Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
 • Museum Aan de Stroom (MAS)
 • Middelheimmuseum
 • Hessenhuis
 • Museum Mayer van den Bergh
 • Museum Plantin-Moretus
 • Red Star Line Museum
 • Ontmoetingscentrum Atlas

Met het systeem van gratis wifi (onder de naam ‘_Antwerp Free Wi-Fi’) kan iedereen zonder extra registratie terecht op de stedelijke websites antwerpen.be, visitantwerpen.be, ondernemeninantwerpen.be en gate15.be. Om andere sites te bezoeken, moeten mensen zich registreren. Dat kan via een Google+- of Facebookprofiel. Aanmelden kan na registratie ook met het A-profiel van antwerpen.be.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.