Werken in Merksem

OLSE Merksem – Hasselt 22 – 23

Ik ga vandaag iets doen wat ik nog niet gedaan heb, meer zelfs waar ik een hekel aan heb, maar dit liep vandaag de spuigaten uit.
Het beste paard heeft de haver niet gekregen en dat heeft het alleen te danken aan de twee ‘onpartijdigen’. Inderdaad de scheidsrechters, Evers Tuinstra, hadden vandaag een massa foute beslissingen in hun achterzak zitten, jammer genoeg waren ze niet evenredig verdeeld over de beide ploegen. De foute beslissingen werden enkel ten voordele van de Limburgers gefloten en Merksem bleef met lege handen achter.
Jeffrey Jacobs en Kristof Van Wesemael namen Merksem op sleeptouw en een secure Mike Tadey, trouwens alweer man van de match, brachten Merksem na 5 minuten 3 – 1 voor. Hasselt reageerde en op het kwartier stond er 5 – 5 op het bord. Na 25 minuten nam Merksem het heft in handen en bij een 10 – 7 stand wist onze tegenstander van geen hout meer pijlen te maken maar de hulp kwam uit onverwachte hoek. Inderdaad ‘Limburg Limburg Alein’ was nu het codewoord. Hasselt, en wie kan het hun kwalijk nemen, nam deze geschenken met dank aan en we gingen rusten bij een 12 – 11 stand.
Merksem speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen en bood de 9 Limburgers op het veld stevig weerwerk. Meer zelfs want nadat Hasselt na 5 minuten even de leiding had overgenomen bij  13 – 14 waren het opnieuw onze jongens die het heft in handen namen en na een kwartier tot 18 – 15 uitliepen. De scheidsrechters zetten nu alle zeilen bij en onze organisator in verdediging, Sten Dielen, kreeg voor de derde keer 2 minuten en alzo de rode kaart onder de neus terwijl hij minstens 5 meter van de overtreding verwijderd was. Nog wilde Merksem zich niet gewonnen geven en bleef het vechten tegen beter weten in. Met nog 10 minuten te gaan 20 – 18. De laatste 5 minuten beginnen beide ploegen nek aan nek in 21 – 21. Ondertussen was iedereen op de tribune er al van overtuigd deze wedstrijd mochten we niet winnen, maar onze jongens gaven zich niet Kristof Van Wesemael bracht ons bij 22 – 21 nog een keer aan de leiding maar finaal moesten we ons gewonnen geven. Hasselt nam het geschenk met beide handen aan en nam met 22 – 23 de punten mee op de bus.
Merksem: Jeffrey Jacobs 9,Kristof Van Wesemael 6,Jos Riské 3,Wouter Sas 2,Dennis Thijs 2.
Hasselt: Köhlen 7,Robyns 4,Verhoeven 4,Ooms 2,Roelants 2,Bogaerts 2,Houbrechts 1,Vandergoten 1.
Guido Hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.