Olse Merksem handbal

Callant Tongeren – OLSE Merksem 33 – 26

De thuisploeg schoot het best uit de startblokken, maar Merksem liet niet begaan en na 5 minuten stond er 2 – 2 op het scorebord. Onder impuls van Dennis Thijs, Dimitri Van Den Hoed en Jeffrey Jacobs konden we na 15 minuten spelen een kloofje slaan en Merksem leek bij een stand van 7 – 10 op weg naar een stunt. Tongeren herpakte zich in het tweede kwartier en kon de bakens verzetten ruststand 18 – 14 en dan mochten we blij zijn dat Rens Baeyens zich van zijn beste zijde liet zien in doel.

De tweede helft begon Merksem zonder geloof in eigen kunnen, Tongeren profiteerde en na 5 minuten stond er zelfs 21 – 14 te flikkeren. De spelers van Merksem dachten er echter anders over en onze goalgetters werden nu gesteund door Dirk Claessens en een korte opflakkering van Kristof Van Wesemael bracht met nog 7 minuten te spelen Merksem terug in het kielzog van Tongeren 27 – 25. Jammer genoeg had deze remonte veel krachten gekost en moesten er 4 leeuwen tegelijkertijd gewisseld worden. Voordat de nieuwe spelers goed en wel beseften dat ze op het veld stonden had Tongeren van de desorganisatie gebruik gemaakt om de kloof terug naar 6 doelpunten te brengen 31 – 25 en nog 3 minuten op de klok. Wedstrijd gespeeld en op het eindsignaal stond er 33 – 26.

OLSE: Jeffrey Jacobs 8, Dimitri Van Den Hoed 4, Dirk Claessens 4, Kristof Van Wesemael 3, Dennis Thijs 2, Simon Vandenberg 2, Johannes verhoeven 1, Jos Riské 1,Wouter Sas 1.

Tongeren: De Beule 9, Meijer 9,Glesner 4,Bolaers 4,Glorieux 3,Tack 2,Luyten 1,Schepers 1.