Scooter op de vlucht opgepakt na achtervolging samen met politiehelikopter

Na een achtervolging met bijstand van de federale politiehelikopter arresteerde de politie zaterdagavond een man in de buurt van bioscoop Kinepolis. De scooter waarmee hij reed was niet verzekerd. De bestuurder had ook een verboden mes op zak.

De politie was rond 19 uur bezig met een actie tegen gewapende diefstallen. Vanuit de politiehelikopter werd de scooter met twee opzittenden voor het eerst opgemerkt aan de Vaartkaai. Ze reden in de richting van Kinepolis. Onderweg stopte de scooter aan een industrieterrein. De passagier stapte af om te bekijken wat er zich achter de hekken bevond. Ondertussen was er al een patrouille naar daar gestuurd om de scooter te controleren. Toen de combi langs de weg wilde stoppen, ging de bestuurder van de scooter er alleen vandoor. Zijn kompaan bleef achter aan het industrieterrein.

Achtervolgd door de politiecombi reed de scooter verder richting Kinepolis. Ondertussen werden verschillende politie-eenheden meegestuurd. De scooter reed tegen de richting in over de parking van het cinemacomplex, over het rondpunt aan de ingang en zo de overdekte parking in. Na het verlaten van de parking langs de achterzijde reed de man de parking terug in langs de helling aan Brico Plan-It. De politie omsloot de hele Kinepolis-site. Toch kon de scooter nog even aan de aandacht ontsnappen.

Vanuit de lucht bleef de politiehelikopter heel de tijd de situatie volgen. Enige tijd later werd de scooter terug opgemerkt aan een tankstation op de hoek van de Lambrechtshoekenlaan en de Groenendaallaan. Daar werd hij door de grondploegen van de politie tegengehouden. De man staakte zijn vlucht en gaf zich over.

De scooter bleek niet verzekerd en de man van 23 jaar had ook een verboden mes op zak. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor. Ook voor de verkeersovertredingen die de bestuurder van de scooter tijdens de achtervolging beging, werd een proces-verbaal opgesteld.

Zijn kompaan werd ook gecontroleerd aan de Vaartkaai, maar hem kon niets ten laste worden gelegd.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.