Financiële steun na VRT programma ‘Een kwestie van geluk’

Naar aanleiding van het VRT programma ‘Een kwestie van geluk’ (Eén) over de omwonenden van de Turnhoutsebaan in Antwerpen, geven de Koning Boudewijnstichting en Radio 2 Antwerpen financiële steun aan 8 buurtprojecten in de provincie Antwerpen. Ze willen op die manier kleine initiatieven stimuleren die ervoor zorgen dat mensen zich goed voelen in de buurt waarin ze wonen. Ook een Merksem project kan op steun rekenen.

De steun gaat naar projecten die het sociale netwerk van een buurt verstevigen, met speciale aandacht voor mensen in kwetsbare situaties. Het gaat om kleine bedragen, maar gezien het ook gaat om kleinschalige projecten maken die bedragen een wereld van verschil.

Het initiatief ‘Samen kijken’ van de recent opgerichte bewonersgroep van 2 woonblokken in Merksem krijgt 2.000 euro. De overwegend oudere bewoners willen samen dingen doen in een bewonerslokaal. Er wordt nu al samen koffie of iets sterkers gedronken, maar de initiatiefnemers willen een TV plaatsen en internet aansluiten om ook foto’s te kunnen projecteren en bijvoorbeeld samen naar finales (voetbal, zangwedstrijd…) te kunnen kijken onder het motto dat samen zoveel leuker is dan alleen.

De jury die het geld toewees, bestond onder meer uit regisseur Kat Steppe zelf en enkele figuren uit de reeks.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.