Jubilarissen krijgen officiële ontvangst

Op zaterdag 16 april om 11 uur nodigde het district Merksem alle jubilarissen uit een officiële ontvangstplechtigheid.

De jubilerende koppels werden vooraf allemaal aangeschreven. Zij konden de keuze maken tussen een officiële ontvangst in het districtshuis of een bezoekje van een lid van het districtscollege bij hen thuis. Tijdens dat bezoek wordt het koppel gefeliciteerd en wordt er een kleine attentie overhandigd.

Maar liefst 56 koppels gingen in op het aanbod om ontvangen te worden in het districtshuis. Elk koppel kon nog twee personen naar keuze meebrengen om getuige te zijn van deze heugelijke gebeurtenis. 11 koppels verkozen een bezoekje bij hen thuis.

Bij het binnenkomen in het districtshuis kregen de gevierden thee of koffie met koffiekoekjes, na het officiële gedeelte werd hen een receptie aangeboden. 3 briljanten, 19 diamanten en 34 gouden huwelijksjubilea werden gevierd. De koppels kregen een mooie bloemenmand mee en een medaille waarop hun naam gegraveerd is. Koppels die vijftig jaar in Merksem wonen krijgen een ‘Stroboertje’. Daarbij krijgen de briljanten jubilarissen (het koppel dat vijfenzestig jaar getrouwd is), nog een bijkomende medaille van de Koning. Als kers op de taart worden ook de felicitaties van de Koning en het district overhandigd.

Bij het buitengaan krijgt elk koppel de gelegenheid om een mooie foto te laten maken. Die zal hen nadien gratis bezorgd worden als aandenken.

Tijdens deze viering worden de koppels die in de eerste helft van het jaar huwden in de bloemetjes gezet. In het najaar worden de jubilarissen die in de tweede helft van het jaar hun huwelijksverjaardag vieren, in het districtshuis ontvangen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.