Erfgoeddag

Komende zondag, 24 april, is het Erfgoeddag. Thema dit jaar is Rituelen. Ook in Merksem kan je meedoen aan 2 activiteiten in het teken van de jaarlijkse Erfgoeddag.

Geloof? Bijgeloof? Gewoonte? (Tentoonstelling)

De Koninklijke Kring Voor Heemkunde Merksem organiseert een tentoonstelling in hun lokalen aan het Hofke van Roosendael, Terlindenhofstraat 265 te Merksem. 24/04/2016 van 10u tot 18u.

Maak kennis met rituelen uit de religie. En dan vooral met rituelen die in de vergetelheid dreigen te raken. En wat gedacht van andere gewoontes, die eveneens sterk aanleunen bij het begrip ‘rituelen’? Denk bijvoorbeeld maar aan welbepaalde handelingen van acteurs voor een optreden, het ritueel van slapengaan bij jonge kinderen of het dragen van een talisman.

Op stap met De Coene (Rondleiding – reserveren verplicht)

De Cultuurantenne van het district Merksem organiseert in samenwerking met de gemeente Schoten en de gemeente Brasschaat een rondleiding met bustoer. Deze start om 9u30 en om 13u. De toer duurt 2,5 uur en start in het districtshuis van Merksem.

Kom alles te weten over het boeiende leven en werk van meubelmaker De Coene. Dit is de meubelmaker die zijn stempel drukte op de trouwzaal van het districtshuis. Bij de opening van het districtshuis in de jaren ’50 was de zaal voor velen te modern om in te trouwen, nu is ze populair als ‘retrolocatie’. Welke rituelen komen er bij een trouwerij kijken?

De toer loopt ook langs het kasteel in Schoten waar je een expo over De Coene kunt bekijken.

Reserveren is verplicht en kan tot 22/04/2016 via 03 641 62 10 of ccmerksem@stad.antwerpen.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.