Joma wint Internet-of-Things wedstrijd

KS Joma heeft de allereerste editie van IoTopia gewonnen. Dit is een Internet-of-Things wedstrijd voor Vlaamse secundaire scholen. De school won de wedstrijd met een app, de SmartStore Fitting Room, ontworpen voor wie geen tijd wil verliezen aan pashokjes. Het programma maakt gebruik van bewegingssensoren om zo aan te geven, in real time,hoe lang de wachtrijen aan de pashokjes zijn.

Het project kunt u hier bekijken.

Aan de wedstrijd namen maar liefst 45 Vlaamse scholen deel. IOTOPIA is een initiatief uit de privésector met de bedoeling om jongeren van de 3de graad secundair onderwijs via een wedstrijd te inspireren rond de nieuwe digitale wereld van ‘The Internet of Things’. Men wilt jongeren stimuleren om voor een richting in deze nieuwe digitale wereld te kiezen. Het zijn tenslotte deze jongeren die morgen deze wereld zullen bouwen.

Het doel van IOTOPIA is om stap voor stap een sociaal, maatschappelijk en/of economisch relevant geconnecteerd product te definiëren en uit te werken tot werkend prototype. Gisteren werd de finalist bekend gemaakt uit 10 genomineerden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.