Werken aan afritten Luchtbal

Volgende week, van 25 tot en met 29 april wordt een deel van de afrit Merksem/Antwerpen-Centrum aan de kant van de wijk Luchtbal opgeschoven naar de spoorlijn. Hierdoor zullen er tijdelijk slechts 2 rijstroken beschikbaar zijn op het einde van de afrit in plaats van 4. Vanaf 30 april is de tijdelijke afrit klaar en beschikt het verkeer opnieuw over 4 rijstroken. Op de plaats van de huidige afrit wordt een diepwand gebouwd. Dit ter voorbereiding van de bouw van een leidingenkoker onder de Antwerpse Ring.

Alternatieve routes

De tijdelijke versmalling van de afrit zal hinder veroorzaken. Verkeer met bestemming Merksem kan deze afrit vermijden door de afrit Kleine Bareel te nemen op de E19. Bestuurders met bestemming Noorderlaan/haven kunnen de afrit Ekeren nemen op de A12. Verkeer met een bestemming in het stadscentrum kan de afrit Borgerhout op de Antwerpse Ring nemen.

Tijdelijke afrit naast spoorlijn

Vanaf 30 april rijdt het verkeer over de tijdelijke afrit naast de spoorlijn en zijn er opnieuw 2×2 rijstroken beschikbaar ter hoogte van de Groenendaallaan. Deze tijdelijke afrit zal gebruikt worden tot de zomer.

 Aanleg leidingenkoker

De tijdelijke verlegging van de afrit is nodig voor de bouw van een diepwand. Dit ter voorbereiding van de bouw van een leidingenkoker onder de Antwerpse Ring. Zo liggen alle nutsleidingen op een veilige diepte om bij de bouw van de Oosterweelverbinding de Antwerpse Ring in een sleuf te leggen en het viaduct van Merksem af te breken. Dit zal een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van deze buurt.

Meer info over de leidingkoker.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.