Olse Merksem handbal

OLSE Merksem – KV Sasja 17 – 22‏

Alle ingrediënten om er een echte ouderwetse derby van te maken waren aanwezig. Een afgeladen volle Merksemse sporthal de Rode Loop waarin de twee supportersploegen het verbaal tegen elkaar opnamen, 2 ploegen die het beste van zichzelf wilden geven en 2 onopvallende scheidsrechters die de wedstrijd prachtig aanvoelden en in goede banen hebben geleid, als het goed is mag het ook gezegd worden.

De beginworp werd gegeven door de Schepen van Sport van de stad Antwerpen en Merksemnaar Ludo Van Campenhout. Was hij de bron van inspiratie in ieder geval Kristof Van Wesemael en Jeffrey Jacobs vonden dadelijk de weg naar doel en na 10 minuten bij een 5 – 2 stand begonnen we zowaar in een stunt te geloven. Sasja liet niet begaan en na 20 minuten bij een 7 – 8 staken zij de neus aan het venster. Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft zorgde een missertje vooraan dat Sasja tot 9 – 11 kon uitlopen. De rust bereikten we bij 10 – 12.

De tweede helft begon met 2 ploegen die elkaar geen duimbreed wilden toegeven. De verdedigingen bleven baas over de aanvallers mede te danken aan 2 fantastische doelmannen. Mike Tadey speelde zich nog maar eens tot man van de match maar ook Jasper Mendes in het Sasja doel liet zien dat hij de vorige jaren bij Merksem ongelooflijk veel vooruitgang heeft geboekt. Sasja kon als eerste scoren maar Merksem diende hen dadelijk van antwoord 11 – 13 na 10 minuten. Johannes Verhoeven vanop de penaltystip hield Merksem in het spoor van Sasja maar na een kwartier bij een 12 – 16 stand kon Sasja zijn dit jaar opgedane Europese ervaring uitspelen, zij gaven de voorsprong niet meer weg, Merksem gaf niet op en klampte aan Dirk Claessens maakte er 4 minuten voor tijd nog 16 – 19 van. Maar in de resterende tijd kreeg de beste ploeg de haver die het verdiende Sasja won verdiend met 17 – 22.

OLSE: Jeffrey Jacobs 6,Kristof Van Wesemael 4,Johannes Verhoeven 3,Dirk Claessens 1,Simon Van den Berg 1,Wouter Sas 1,Dennis Thijs 1.

Sasja: Rola 5,Lamberigts 4,Roelants 3,Kostic 2,Groff 2,Bertels 2,Colman 2,Soetaert 1,Bisschop 1.