‘De Kaak’ in Merksem ingehuldigd

Op zaterdag 7 mei wordt het monument ‘De Kaak’ ingehuldigd. Alle Merksemnaren zijn welkom om de inhuldiging bij te wonen om 11.30 uur, aan de Sint Bartholomeuskerk. Nadien is er een sfeervolle re-enactment en biedt het district een kleine receptie aan.

‘De Kaak’, een schandpaal die zijn oorsprong vindt in het begin van de 18de eeuw, wordt aanstaande zaterdag 7 mei terug geïnstalleerd voor de Sint Bartholomeuskerk in Merksem. Het monument moest tijdelijk van zijn oorspronkelijke plaats wijken door de (inmiddels afgeronde) heraanleg van de Bredabaan en het Burgemeester Jozef Nolfplein.

Deze inhuldiging vindt plaats om 11.30 uur. Een middeleeuwse groep brengt een historische gebeurtenis van toen tot leven. Tijdens deze re-enactment worden enkele kanonschoten gelost.

Na de onthulling biedt het district een kleine receptie aan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.