Olse Merksem handbal

OLSE Merksem – Callant Tongeren 29 – 27

Een gala wedstrijd tussen 2 ploegen die er volgend jaar totaal anders zullen uitzien. Geen einde seizoen wedstrijd dus maar 2 ploegen die voluit voor de 2 punten gingen. Kristof Van Wesemael, Dimitri Van Den Hoed en Jeffrey Jacobs namen aanvallend hun team op sleeptouw. Verdedigend was Sten Dielen nog maar eens de grote organisator en Mighty Mike Tadey deed wat hij al het hele seizoen heeft gedaan jawel uitblinken. Via 3 – 2 na 5 minuten en 7 – 5 na 10 minuten. Het duurde tot de 20ste minuut voor Tongeren de bordjes terug in evenwicht kon hangen 10 – 10. Alexandre Hayon dacht er het zijne van en met enkele snedige aanvallen zorgde hij opnieuw voor een 2 punten kloof 13 – 11. Tongeren liet niet begaan en via Devisch en Bolaers namen ze zowaar de leiding 14 – 15. De laatste minuten in dubbel ondertal kwam de over mijn lijk mentaliteit van Merksem terug boven en we gingen rusten bij een 17 – 16 stand.

Bij het begin van de tweede helft leken de verdedigingen de bovenhand te halen want het duurde de volle 3 minuten alvorens Jeffrey Jacobs de stand op 18 – 16 kon brengen. Tongeren probeerde de bakens te verzetten en dit leek te lonen want met nog een kwartier te spelen keken we tegen een 21 – 24 achterstand aan. Onze jongens vonden het welletjes en ook hun tweede adem. Het mooiste doelpunt van de avond een vliegertje, Jeffrey Jacobs wierp een mooie assist van Kristof Van Wesemael onhoudbaar tegen de netten. Tongeren was even aangeslagen en in een mum van tijd zette Merksem de scheve situatie recht. Met nog 10 minuten te spelen hadden we opnieuw een 2 punten boni 26 – 24. Nog even pruttelde Tongeren tegen maar als hun tegenaanvallen subliem uit de lucht werden geplukt zonk de moed hen in de schoenen. In een kolkende zaal met onze supporters recht op de banken om ons team te bedanken kregen onze jongens de punten waar ze voor gevochten hadden eindstand 29 – 27.

OLSE: Jeffrey Jacobs 8,Dimitri Vandenhoed 6,Dennis Thijs 3,Alexandre hayon 3,Kristof Van Wesemael 3,Johannes Verhoeven 3,Simon Vandenberg 1,Sten Dielen 1,Wouter Sas 1.

Tongeren: Bolaers 6,De Beule 4,Tack 4,Devisch 3,Glesner 3,Meijer 2,Jurdan 2,Schepers 2,Glorieux 1,.