Drie projecten in Oud-Merksem aan de slag met wijkbudget

Het district Merksem reikt dit jaar een wijkbudget uit aan de wijk Oud-Merksem. Met dat budget kunnen buurtbewoners enkele lokale initiatieven realiseren die de samenhang in de wijk ten goede komen. ‘Naaiatelier Babylon’, ‘Velodroom’ en ‘Hoe heette die staminee nu weer?’ kunnen samen rekenen op een toelage van 12 200 euro.

De wijk Oud-Merksem ontvangt dit jaar een wijkbudget. Met dat budget geeft het district wijkbewoners de kans om samen met hun buren hun leefomgeving mee vorm te geven. Door eigen en lokale projecten te realiseren, geven ze een positieve stimulans aan de buurt.

Het district ondersteunt met het wijkbudget drie projecten in Oud-Merksem, goed voor een totaal van 12 200 euro.

  • In ‘Naaiatelier Babylon’ maken en verstellen wijkbewoners samen hun kleren. Tegelijk oefenen anderstalige vrouwen uit de buurt hier hun Nederlands.
    Bernadette organiseert al een hele tijd naaiateliers in Ontmoetingscentrum MerksemDok. Iedereen is er welkom om samen te naaien en gezellig wat te babbelen. Wil u een broek inkorten, een rok naaien of babykleertjes maken, dan bent u hier aan het juiste adres. Tijdens de gezellige babbeltjes krijgen anderstalige vrouwen uit de buurt de kans om tegelijk hun Nederlands te oefenen.
  • In de ‘Velodroom’ repareren wijkbewoners onder begeleiding hun fiets. De Velodroom wil vooral de jongeren uit de wijk de kans geven om te leren hoe een fiets in elkaar zit.
    Erik, de bezieler van het project Velo-droom zet zich met veel energie in voor zijn wijk. Hij organiseert een fietsatelier waar jongeren uit de buurt hun fiets kunnen herstellen. U leert er hoe uw fiets in elkaar zit en reparaties uit te voeren. Zo bent u snel terug met uw fiets op weg. Iedereen is er welkom om mee te herstellen of gewoon een babbel te komen doen.
  • Met ‘Hoe heette die staminee nu weer?’ brengen de bewoners de geschiedenis van de buurt ’t Dokske in beeld.
    Samen met de buurt wil bewonersgroep ’t Dokske op zoek gaan naar de arbeiderswijk vol vertier uit de jaren ’60 waar de samenhorigheid groot was. Iedereen wordt opgeroepen om foto’s, documenten en functies van gebouwen te verzamelen zodat de geschiedenis van het Dokske in beeld wordt gebracht. In het najaar organiseert de bewonersgroep een buurtevenement waar al het verzamelde materiaal wordt getoond in een tentoonstelling.

Vorig jaar kreeg de Tuinwijk een wijkbudget. Volgend jaar is het de beurt aan de wijk Lambrechtshoeken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.