District investeert in opwaardering van het Bouckenborghpark

In het Bouckenborghpark laat het district Merksem een speel- en ontdekkingspark aanleggen. Ook zal de rechterremise worden heringericht. Vorige maand keurden zowel het college van burgemeester en schepenen als het districtscollege de definitieve ontwerpen goed.

Speel- en ontdekkingspark

De toekomstplannen lagen ter inzage bij de jeugddienst van Merksem tot eind februari 2016. Nu zal een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd worden, en zal een gespecialiseerde firma de plannen verder uitwerken. De werken starten in de loop van 2017. De nieuwe speelzone bevindt zich links van het kasteel, achter het scoutsgebouw maar nog binnen de slotgracht. Het terrein wordt in vier zones verdeeld:

 • Gazon
  Er gebeuren werken die het gras minder drassig maken. Zo komt het volledige grasveld ter beschikking om op te spelen.
 • Bos
  Hier komen geen spelelementen, maar wel een pad doorheen de dichte en waardevolle begroeiing, zodat kinderen van het speelbos naar de avonturenzone kunnen sluipen.
 • Speelbos — kamp A
  Over de gracht komen een balkenbrug en boomstammen. Deze zone krijgt een uitkijktoren die uitkijkt op de avonturenzone. Vanaf die toren start een speelslinger langs het pad.
 • Avonturenzone — kamp B
  De avonturenzone krijgt op de bestaande heuvel een uitkijkplatform dat uitkijkt op de toren van het andere kamp in het speelbos. Vanaf daar start een parcours dat op en af de bestaande heuvel loopt.

Rechterremise

De rechterremise in het Bouckenborghpark wordt gemoderniseerd. Daarna zal iedereen het gebouw kunnen afhuren. De bestaande infrastructuur wordt verbeterd: er komen een nieuwe kitchenette, nieuwe bergingen, sanitaire aanpassingen, nieuwe verlichting en elektriciteit. Er komt ook een inbraakbeveiliging en een systeem voor toegangscontrole.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.