Distelhoek fase 3 : Sportinfrastructuur

Nadat de Distelhoek een nieuw speelplein, speelbos en nieuwe paden kreeg, wordt nu het sportterrein opnieuw ingericht. Tijdens de zomer van 2015 werd een uitgebreide bevraging bij bewoners en gebruikers uitgevoerd. Op basis van deze bevraging werd het concept uitgewerkt. U kan nu uw mening over dit concept geven.

Tijdens de zomer van 2015 gaven 134 personen hun mening over de gewenste sportinfrastructuur in het domein Distelhoek door online een vragenlijst in te vullen. Met de resultaten van deze bevraging ging een ontwerper aan de slag. Er werd een concept uitgetekend met een opdeling in ver schillende zones.

Sportzones

De eerste plannen voor de sportinfrastructuur zijn getekend. De hoofdpadenstructuur werd reeds aangelegd. Het sportterrein wordt verdeeld in verschillende zones. Deze zones werden uitgetekend.

  • Aan de zijde van Oortbroek blijft het petanqueterrein liggen. Een vernieuwd pad brengt bezoekers naar het seniorenlokaal. Daarnaast wordt er een nieuw trapveld voorzien.
  • Langs de zijde van Ganzemate wordt het basketbalterrein vernieuwd en komt er ook een plek voor calisthenics. Dit is een vorm van buitenfitness waarbij men gebruik maakt van het eigen lichaamsgewicht. Dit kan overal beoefend worden, bijvoorbeeld aan een klimrek. Daarnaast wordt er een nieuw skateterrein voorzien. Een groep jonge skaters heeft al ideeën gegeven rond dit terrein. Er wordt een betonnen ond ergrond in één geheel voorzien zonder losse toestellen. Het gazon errond wordt glooiend aangelegd zodat het geheel mooi in het landschap past en het gazon aansluit aan het terrein.
  • Aan de kruispunten van het centrale pad in kleiklinkers komen twee nieuwe zitpleintjes. Het geheel krijgt een natuurlijke en sportieve uitstraling door onder andere de aankleding met extra bomen en lage beplanting.

Hoe loopt het allemaal verder?

De eerste plannen met verschillende zones zijn getekend. We nodigen u graag uit om uw input op het plan te geven. Dit kan tot 12 juni 2016 online via www.stadindialoog.be/project/distelhoek. Indien u het plan uitgebreid wilt komen bekijken kan dat op donderdag 26 mei 2016 van 17.00 – 20.00u in het seniorenlokaal Distelhoek, Oortbroek 5.

De heraanleg start ten vroegste in het voorjaar van 2017. Deze zal gefaseerd lopen waarbij het skateterrein als eerste wordt aangelegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.