Zwaargewonde bij botsing Nederlands schip met brug Ijzerlaan

Op het Albertkanaal is dinsdagavond rond 22u30 het Nederlands vrachtschip Amadeus Amethist tegen de brug aan de Ijzerlaan gevaren. Daarbij raakte een van de opvarenden zwaargewond. De overige 7 personen aan boord kwamen er met de schrik vanaf. De stuurhut van het 85 meter lange schip zat door de botsing klem onder de brug en werd volledig vernield.

De hulpdiensten hebben het met hout geladen schip verzwaard door het te vullen met water. Daardoor zakte het en kon het rond 2 uur onder de brug vandaan worden gehaald.

De brug moest onderzocht worden of ze nog stabiel genoeg was om er verkeer over te laten rijden, dit viel al bij al mee en gedurende de nacht werd ze reeds vrijgegeven voor het verkeer.

Via een bericht op hun Facebook laat Rederij De Bock Maritiem B.V., eigenaar van het schip, weten dat het beweegbare stuurhuis niet of te langzaam naar beneden zakte toen de brug werd genaderd. Het hydraulische systeem zou ervoor moeten zorgen dat het stuurhuis wordt verlaagd wanneer onder een brug wordt doorgevaren, maar weigerde. De bemanning probeerde daarop tevergeefs het schip achteruit te varen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.