Werken in Merksem

Kruispunt Schijnpoort afgesloten in juli en augustus

In juli en augustus 2016 wordt het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Noordersingel en de Slachthuislaan volledig afgesloten voor nutswerken. Voor auto’s, vrachtwagens en openbaar vervoer zijn er omleidingsroutes voorzien. Fietsers en voetgangers kunnen wel het kruispunt passeren. Onder het kruispunt worden waterleidingen en gasleidingen verplaatst. Ook de afwatering van de Ring en de Schijn-Scheldeverbinding krijgen nieuwe kokers onder het kruispunt. Na deze werken wordt het kruispunt Schijnpoort heraangelegd.

De afsluiting is in de zomer gepland omdat er dan minder verkeer over het kruispunt rijdt. Het is schoolvakantie en in het Sportpaleis en de Lotto Arena worden geen evenementen georganiseerd.

Toch zal de afsluiting van het kruispunt hinder veroorzaken. Auto- en vrachtverkeer en het openbaar vervoer kunnen tijdens deze periode het kruispunt niet passeren. Fietsers en voetgangers kunnen via een gemengde doorgang wel langsheen de werf. Lokaal verkeer kan de Noordersingel en de Slachthuislaan inrijden maar moet een keerbeweging maken ter hoogte van het kruispunt.

Voor fietsers en voetgangers wordt een veilige, gemengde doorgang voorzien langsheen de werf. Deze kan verschuiven tijdens de werken. Door de werken kunnen trams en bussen het kruispunt niet passeren. De reizigers van tramlijn 12 en buslijnen 19, 23, 38 en 413 volgen een aangepaste reisroute.

Met de auto:

  • Snelweg:
    Bestuurders kunnen via afrit 2-Deurne op de Antwerpse ring wel richting Deurne of Merksem rijden, maar niet naar het centrum van Antwerpen (Schijnpoort). Zij nemen de afrit 3-Borgerhout voor de richting centrum-oost en de afrit 1-Merksem voor de richting centrum-noord. De oprit naar de Antwerpse Ring aan het Sportpaleis is bereikbaar voor bestuurders komende van Merksem en Deurne.
  • Lokaal verkeer:
    Het lokale verkeer volgt de omleidingsroutes in Antwerpen-Noord, Borgerhout, Deurne en Merksem.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.