Sus Schrauwen en de vzw Sociaal Winkelpunt laureaat Grote Stroboer

Sinds 1996 wordt jaarlijks de ereprijs ‘de Grote Stroboer’ uitgereikt door het districtsbestuur van Merksem. Die prijs wordt toegekend aan een verdienstelijke Merksemnaar of een verdienstelijke Merksemse vereniging. Het districtscollege besliste om dit jaar de prijs toe te kennen aan de heer Sus Schrauwen en de vzw Sociaal Winkelpunt. Op zaterdag 17 september 2016 om 11 uur, wordt de prijs uitgereikt tijdens een ontvangst in het districtshuis.

De jury besliste om dit jaar de ereprijs ‘De Grote Stroboer’ toe te kennen aan Sus Schrauwen en de vzw. Sociaal Winkelpunt.

Sus Schrauwen reageerde verrast op deze nominatie: “Ik ben uitermate blij en verrast met deze nominatie. Ik ben er van overtuigd dat deze appreciatie ook de vrijwilligers van tWinkeltje enorm veel deugd zal doen. Erg bedankt om een kleine bescheiden ‘Grote Stroboer’ te mogen zijn tussen de andere groten.”

Samen met een hele ploeg van vrijwilligers draagt Sus Schrauwen zorg voor een samenleving die warm, solidair en gastvrij is.

De vzw Sociaal Winkelpunt werd geboren in september 2010 uit beweging.net Antwerpen. De vzw heeft een duidelijke missie en visie.

Zo heeft ze de opdracht om ondersteuning bieden aan lokale winkelpunten.

Eind december 2010 opende de sociale kruidenier tWinkeltje de deuren in de Merksemse Gildestraat. Het 5-jarig bestaan werd uitgebreid gevierd op 16 april 2016.

Klanten worden door verschillende sociale diensten verwezen en krijgen een klantenkaart voor een periode van zes maanden. Ze kunnen in de winkel terecht voor het aankopen van voeding-, verzorgings- en schoonmaakproducten tegen een lagere prijs. Het maximum te besteden bedrag is afhankelijk van de grootte van het gezin.

Naast het winkelen is er een belangrijke ontmoetingsfunctie.

Ontmoeting en participatie van mensen in armoede staat centraal in de werking van de vzw, met bijzondere aandacht voor gezinnen met kinderen. Een Sociaal Winkelpunt is een ontmoetingsplaats voor mensen in armoede. Een plek waar ze het sociaal isolement doorbreken. Zo krijgen de medewerkers inzicht in de leefwereld van mensen die het moeilijk hebben en kan er doorverwezen worden naar bestaande hulporganisaties en vrijetijdsverenigingen voor sport, cultuur, enz. Kortom een plek waar weer aansluiting gevonden wordt bij andere, nieuwe netwerken in de brede samenleving.

1 comment on “Sus Schrauwen en de vzw Sociaal Winkelpunt laureaat Grote Stroboer

  1. Imelda Lamigan

    Proficiat met de Grote Stroboer 2016 -Sociaal kruidenier en tWinkeltje en met zijn alle hard werkende VRIJWILLIGERS! Doe zovoort zou ik zegen. Kleine daad maakt de wereld beter. Wees mensen met HART voor anderen. Ik ben jullie aan het bewonderen. Jullie zijn Top!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.