Wijkbudget Lambrechtshoeken

Elk jaar krijgen bewoners van een Merksemse wijk een budget van het district voor een project dat ze samen met de buren willen realiseren. Dit jaar is de wijk Lambrechtshoeken aan de beurt. Bewoners kunnen nog tot 5 september voorstellen voor projecten indienen.

De voorgaande jaren realiseerden al verschillende Merksemse wijken projecten dankzij de steun van het district. De bewoners van de Tuinwijk en Oud-Merksem staken de handen al uit de mouwen en realiseerden samen een aantal projecten voor en door de buurt. In de Tuinwijk organiseerden de bewoners een plantdag op de Laaglandlaan en legden ze een ecoplantsoen aan in de buurt van de Zwaantjeslei. Een chirogroep organiseerde er een grote tuinwijkstoet met pleinspelen voor de buurtkinderen. In de wijk Oud-Merksem ging er een naai- en fietsatelier voor de buurt van start. Een groep enthousiaste bewoners ging ook op zoek naar het oude gezicht van hun wijk en organiseert een tentoonstelling over de geschiedenis van de wijk.

Dit jaar is er een wijkbudget van 15 000 euro ter beschikking voor de wijk Lambrechtshoeken. Elke bewoner van de wijk kan een project indienen dat maximaal 7500 euro kost. Nadien krijgen alle wijkbewoners de kans om uit de ingediende projecten te kiezen welke ze samen willen uitvoeren in de loop van 2017.

Een project indienen kan nog tot 5 september 2016. Alle informatie staat op www.merksem.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.