Merksem sluit zomer uitbundig af met Nocturne, Schaal Sels en Grote Foor

Merksem sluit de zomer van 2016 op een spectaculaire manier af. Tijdens de laatste dagen van augustus staat Bouckenborgh in het teken van de jaarlijkse Nocturne, is de Bredabaan het decor voor de start en finish van Schaal Sels en gaat ook het Zomerpark onvermoeibaar door.

Nocturne

Nocturne is een nacht vol acrobatie, theater, poëzie en muziek. Wie op vrijdag 26 augustus ‘s avonds het Bouckenborghpark bezoekt, komt terecht op een plek waar magie en mysterie werkelijkheid zijn geworden. Bezoekers van alle leeftijden zijn welkom om te genieten van deze spektakelnacht onder de blote sterrenhemel. Zoals gewoonlijk sluit de Nocturne af met een indrukwekkende apotheose. Nagenieten kan op het terras van jongerencentrum Bouckenborgh.

Alle informatie staat op www.zomerpark.be of www.zomerksem.be.

De Grote Foor

Wie op zoek is naar kermispret, vindt zijn gading op de Grote Foor die plaatsvindt van 26 tot en met 31 augustus op het Sint-Franciscusplein. Tussen 14 en 22 uur kan heel Merksem plezier maken op de talrijke kermisattracties of zich tegoed doen aan smoutebollen en suikerspinnen.

Muziek in de Wijk

Tijdens de Zomer van Antwerpen bouwen muzikanten uit de hele wereld een feestje in verschillende delen van de stad. Op 28 augustus trekt Muziek in de Wijk voor de laatste keer deze zomer naar het Bouckenborghpark. Op het programma staan de stomende gekte van Gregor Terror & the Calypso Gigolo’s en de ongewone muzikale mengelmoes van Bizarorama. Vanaf 14 uur zijn er activiteiten van de jeugddienst en circusworkshops. De jongeren van Vers Geweld brengen een flinke portie woordkunst en poëzie.

Het volledige muzikale programma en meer info is te vinden op www.zva.be/muziekindewijk.

Schaal Sels en Stroboerenmarkt

Schaal Sels is een Merksems volksfeest met een lange traditie. De wedstrijd groeide uit van een lokale koers tot een professionele wielerwedstrijd. In 2015 werd Schaal Sels uitgeroepen tot ‘Parcours van het jaar’. Op 28 augustus slingert een parcours van ongeveer 200 kilometer doorheen Merksem, de Antwerpse Haven, de Polders en een stukje Nederland. Zowel start als finish liggen op de Bredabaan. Terwijl de profrenners hun kilometers afleggen, vindt op de lokale omloop in Merksem een afwachtingswedstrijd voor Nieuwelingen plaats.

Schaal Sels maakt van deze dag een echt familiegebeuren met de Stroboerenmarkt en heel wat randanimatie. Net als vorig jaar wordt de Bredabaan versierd met strohoeden, boerenzakdoeken, zonnebloemen en een stropiramide. Merksemse verenigingen, sportclubs, lokale handelaars en marktkramers zetten standjes op.

Op www.schaalsels.be is meer informatie te vinden.

Zomerpark

Met het Zomerpark is Bouckenborgh de ideale plek om de zomervakantie door te brengen. In de Zomerbar worden exotische cocktails en frisse pintjes geserveerd. Daarnaast zijn er uiteenlopende activiteiten voor jong en oud: van sport en spel tot kunst en muziek. Kinderen kunnen hun hartje ophalen aan 100% Jong, het Speelkasteel en Speelplein Timboektoe.

Het volledige programma staat op www.zomerpark.be of www.zomerksem.be.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.