Parcours Schaal Sels 2016

Nu zondag is er een nieuwe editie van Schaal Sels. De koers start om 11u aan de Bredabaan, bij Bouckenborgh.

Na de start rijden de renners via de Dr. Timmermanslaan naar het Kroonplein en de Laaglandlaan. Via de Akkerbouwstraat, Frans Adriaenssensstraat, De Wilgen en de Moeshofstraat komt men terug op de Laaglandlaan uit. Dan rijdt men over de Korte Bremstraat, Zwaantjeslei en via de onverharde weg aan de volkstuintjes rijdt men naar de Laarsebaan.

Van de Laarsebaan gaat het over de Ryenlanddreef, Lambrechtshoekenlaan en opnieuw de Laarsebaan naar de Nieuwdreef. Men rijdt dan via de Bredabaan naar de Sint Bartholomeusstraat en zo via de Van Stralenlei komt men opnieuw op de Bredabaan om zo rond 11:10 de officiële start te kunnen nemen.

Er volgen na de start nog 1 volledige toer op het zelfde parcours en een 2de ronde die na het ronde punt op de Laarsebaan via de Maantjessteenweg en de Victor Govaertslaan Merksem verlaat. Dit alles zou tegen 11:30 gereden moeten zijn.

Daarna rijden de renners de wedstrijd in Antwerpen (o.a. op de Noorderlaan), Lillo, Stabroek, Berendrecht en Zandvliet. Men doet enkele toeren in  Berendrecht, Stabroek en Zandvliet.

Tussen 15u en 15u30 keert men via Ekeren (Bredeweg, Leugenberg, Kloosterstraat, Dorpstraat, Markt, Veltwijcklaan, Lindenlei, Donkweg, Argentinielaan) terug naar Merksem.

Via de Victor Govaerslaan rijdt men naar de Maantjessteenweg en zo naar de Laarsebaan. Men passeert zoals bij de eerdere ronden de Ryenlanddreef, Lambrechtshoekenlaan en opnieuw de Laarsebaan naar de Nieuwdreef. Men rijdt dan via de Bredabaan naar de Sint Bartholomeusstraat en zo via de Van Stralenlei terug naar de Bredabaan.

Daar start dan de laatste ronde : Dr. Timmermanslaan, Kroonplein, Laaglandlaan, Akkerbouwstraat, Frans Adriaenssensstraat, De Wilgen, Moeshofstraat, Laaglandlaan, Korte Bremstraat, Zwaantjeslei, onverharde weg aan de volkstuintjes, Laarsebaan, Ryenlanddreef, Lambrechtshoekenlaan, Laarsebaan, Nieuwdreef., Bredabaan, Sint Bartholomeusstraat, Van Stralenlei, Bredabaan.

De finish wordt verwacht tussen 15:23 en 15:55.

Het volledige parcours vindt u hier.(externe link)

Het parcours op plan.(externe link)

 

Meer info over de mogelijke verkeershinder.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.