Verkeershinder tijdens Schaal Sels 2016

Op zondag 28 augustus vindt de 91ste editie van de wielerwedstrijd Schaal Sels plaats. Deze wedstrijd wordt gereden in de districten Merksem, Antwerpen, Ekeren en Berendrecht-Zandvliet-Lillo.

Een organisatie zoals deze veroorzaakt natuurlijk enige verkeershinder. Zo worden verschillende straten autovrij gemaakt en gelden er op verschillende plaatsen een parkeerverbod.

Een overzicht van de maatregelen:

 • De Bredabaan wordt tijdens het weekend in verschillende fasen afgesloten voor alle verkeer en parkeervrij gemaakt.
  • Tussen de Deurnsebaan en de Rustoordstraat:  zaterdag 27/08/2016 6 uur tot zondag 28/08/2016 24 uur ï‚·
  • Tussen Sint-Bartholomeusstraat en Du Chastellei: zaterdag 27/08/2016 18 uur tot zondag 28/08/2016 24 uur
  • Tussen Sint-Bartholomeusstraat en Groenendaallaan en tussen Du Chastellei en Ringlaan: zondag 28/08/2016 0 tot 24 uur
 • Op onderstaande tijdstippen geldt er in de volgende straten een parkeer- en stilstandverbod. Let ook steeds op de geplaatste signalisatie.    ï‚·
  • Van vrijdag 26/08/2016 0 uur tot maandag 29/08/2016 24 uur:  – Broeder Frederikstraat ï‚·
  • Van zaterdag 27/08/2016 18 uur tot zondag 28/08/2016 24 uur: – Nieuwdreef  – Oude Bareellei ï‚·
  • Op zondag 28/08/2016 van 0 uur tot vrijgave van het parcours door de politie: – Laarsebaan – Lambrechtshoekenlaan – Kroonplein – Dokter Maurice Timmermanslaan – Molenlei – Laaglandlaan – Akkerbouwstraat  – Frans Adriaensensstraat – De Wilgen – Moeshofstraat – Korte Bremstraat – Zwaantjeslei – Ryenlanddreef – Sint-Bartholomeusstraat – Van stralenlei – Deurnsebaan – Victor Roosensplein – Victor Govaertslaan – Argentiniëlaan (tussen Vlierveld en Havanastraat)
 • Plaatselijk parcours (onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen) Schaal Sels (zondag van 11 tot 11.30 uur, van 13 tot 14.30 uur en van 15.15 tot 16.15 uur) – verkeer is op het moment van de passage tijdelijk niet toegelaten in onderstaande straten  Bredabaan – Dr. Timmermanslaan – Kroonplein – Laaglandlaan – Akkerbouwstraat – Frans Adriaensensstraat- De Wilgen – Moeshofstraat – Kwadeveldenstraat – Korte Bremstraat – Zwaantjeslei – Lage Landen – Laarsebaan – Ryenlanddreef – Lambrechtshoekenlaan – Laarsebaan – Nieuwdreef – Bredabaan – Sint-Bartholomeusstraat – Van Stralenlei – Bredabaan.
 • Alle straten en kruispunten worden zo snel mogelijk na de wedstrijd weer vrijgegeven door de politie.
 • Tijdens de plaatselijke rondes van de Schaal Sels op zondag van 11 tot 11.30 uur, van 13 tot 14.30 uur en van 15.15 tot 16.15 uur zijn de Winkelhaakstraat en Sint-Bartholomeusstraat niet bereikbaar voor verkeer. Gelieve hiermee rekening te houden en uw wagen buiten deze zone te parkeren. In geval van nood zal de politie helpen om de straat te verlaten.

 

Ook het openbaar vervoer zal hinder ondervinden. Zo zal van zaterdagavond 27 augustus tot en met zondag 28 augustus (einde dienst) geen tram- en busverkeer zijn op de Bredabaan tussen Keizershoek en de Minister Delbekelaan. Er zijn wel verschillende omleidingen.

Meer info over de dienstverlening en omleidingen kan u vinden op www.delijn.be.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.