Olse Merksem handbal

Hasselt – OLSE Merksem 34 – 25‏

Met een week vertraging ging ook Merksem aan de slag in de Beneleague. Onze eerste wedstrijd in en tegen de winnaar van de laatste editie kan je als nieuwkomer geen geschenk noemen. Beide ploegen schoten gelijk uit de startblokken 3 – 2 na 5 minuten, met Dimitri Van den Hoed die ons eerste Beneleague doelpunt ooit tegen de netten schoot. Een eerste straftijd voor Merksem bracht even ontreddering en tegen dat we de hoofdjes terug op een rij hadden duwden de ervaren Hasselaren ons met de rug tegen de muur. Na 10 minuten leek een regelrechte afstraffing in de maak 7- 2, maar onze jongens herpakten zich en konden nu toch geregeld tegenprikken. Over 13 -7 na 20 minuten bereikten we de rust bij een 19 – 11 stand.

In de tweede helft lieten beide coaches iedereen proeven van het Beneleague niveau. Dit resulteerde in een gelijk opgaande tweede helft en een eindstand 34 – 25. Dennis Thijs bleek de efficiëntste schutter en kroonde zich met 10 doelpunten tot topschutter van de wedstrijd.

De eerste helft kwamen we regelmatig een stapje te kort maar de tweede helft ging de aanpassing al wat beter. Woensdag 14 09 2016 om 19.30u in onze thuishaven wacht ons opnieuw een zware dobber tegen de runner up van vorig seizoen OCI-LIONS.

Merksem : Dennis Thijs 10,Dimitri Vanden Hoed 4,Alexandre Hayon 3, Robin Boomhouwer 2, Lazar Popov 2,Wouter Sas 2,Simon Vandenbergh 1,Dirk Claessens 1.
Hasselt : Ooms 7,Bogaerts 6,Köhlen 5,Roelants 4,Robyns 4,Buciuman 3,Vossen 3,Haesevoets 2,

Guido Hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.