Olse Merksem handbal

Achilles Bocholt – OLSE Merksem 39 – 22

Merksem betaald leergeld.

Als nieuwkomer in de Beneleague 3 toppers binnen de 7 dagen moeten bekampen is van het goede teveel. Luc Vercauteren onze nieuwe trainer heeft nog niet alles kunnen rechttrekken na een mindere voorbereiding. Fysiek zijn we dus vandaag even tegen de muur gelopen. Bocholt schoot dadelijk in een versnelling hoger van wal 4 – 1 na 5 minuten dankzij een doelpunt van Simon Vandenberg. Vanaf dan hielden we gelijke tred 10 – 7op het kwartier. Dimitri Vandenhoed schitterde weer op zijn hoek en het werd 13 – 9 na 20 minuten, moment dat we opnieuw een klap moesten incasseren Dennis Thijs valt geblesseerd uit. Een uitgekookt Bocholt maakt hiervan gebruik en kon met een gerust gemoed naar de kleedkamer trekken bij een 20 – 14 ruststand.

Iedereen kreeg nu spelgelegenheid van Luc, Rens Baeyens die een goede Mike Tadey kwam vervangen liet zien waarom hij bij de kern van de Red Wolves is. Het mooiste doelpunt kwam van Robin Boomhouwer en Laurel Ntibashirakandi schoot zijn eerste Beneleague doelpunt tegen de netten. Broertje Frank Ntibashirakandi had pech dat hij de doelpaal op zijn weg vond. Bocholt kon zijn hoge tempo aanhouden en wij kwamen in onze derde wedstrijd binnen de week begrijpelijk overal een stapje tekort. Via 29 – 17 na 10 minuten ging het naar 33 – 20 met nog 10 minuten op de klok. De eindstand bereikten we bij een 39 – 22.

OLSE: Robin Boomhouwer 5,Dimitri Vandenhoed 5,Wouter Sas 4,Lazar Popov 3 Dennis Thijs 2,Simon Vandenberg 1,Laurel Ntibashirakandi 1,Dirk Claessens 1.

Bocholt: Wertelaers 8,Kedziora D 6,Spooren 5,Kittel 5,Lamers B 3,Winters 3,Kedziora B 2,Pucnik 2,Valkenborgh 2,Zmavc 2,Lamers j 1.

Guido Hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.