Sus Schrauwen en vzw Sociaal Winkelpunt ontvangen ereprijs De Grote Stroboer

Sus Schrauwen en de vzw Sociaal Winkelpunt kregen zaterdag de ereprijs ‘De Grote Stroboer’ overhandigd door het districtsbestuur van Merksem. Sinds 1996 wordt die ereprijs jaarlijks uitgereikt aan een verdienstelijke Merksemnaar of Merksemse vereniging.

Sus Schrauwen reageerde verrast op zijn nominatie voor de 21ste editie van De Grote Stroboer: “Ik ben uitermate blij en verrast met deze nominatie. Ik ben ervan overtuigd dat deze appreciatie ook de vrijwilligers van tWinkeltje enorm veel deugd zal doen. Erg bedankt om een kleine bescheiden ‘Grote Stroboer’ te mogen zijn tussen de andere groten.”

tWinkeltje

Sus Schrauwen werkt samen met een groep vrijwilligers in tWinkeltje. Die sociale kruidenier opende eind december 2010 in de Gildestraat. Mensen in armoede worden door verschillende sociale diensten verwezen naar tWinkeltje en krijgen een klantenkaart voor een periode van zes maanden. Ze kunnen er terecht om voeding-, verzorgings- en schoonmaakproducten aan te kopen tegen een lagere prijs. Daarnaast vervult de winkel een belangrijke functie als ontmoetingsplaats.

Vzw Sociaal Winkelpunt

De vzw Sociaal Winkelpunt werd geboren in september 2010 uit ‘beweging.net Antwerpen’. De vzw ondersteunt een netwerk van sociale kruideniers.

Ontmoeting en participatie van mensen in armoede staat centraal in de werking van Sociaal Winkelpunt, met bijzondere aandacht voor gezinnen met kinderen. Een sociaal winkelpunt is immers ook een ontmoetingsplaats voor mensen in armoede, een plek waar hun sociaal isolement doorbroken wordt. Medewerkers krijgen bovendien inzicht in de leefwereld van mensen die het moeilijk hebben. Ze kunnen hen indien nodig doorverwijzen naar bestaande hulporganisaties en vrijetijdsverenigingen voor sport, cultuur, enzovoort. Het is dus een plek waar weer aansluiting gevonden wordt bij andere, nieuwe netwerken in de brede samenleving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.