Merksem loopt en feest voor vrijheid en vrede‏

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober viert Merksem de Vredesfeesten. De Vredesfeesten starten op vrijdagavond in park Bouckenborgh met Merksem Zingt, het jaarlijkse gratis zangfeest waarbij Merksemse muziekliefhebbers zich kunnen uitleven op hits van vroeger en nu. Zaterdag wordt plechtig ingezet met een ceremonie en een bloemenhulde aan het Burgemeester Nolfplein en de oude begraafplaats. In de namiddag en de avond vinden in het Bouckenborghpark gratis optredens plaats van dj Danny van Tichelen, de Big Band van Ekeren en de Lou Roman Band. Udo is de centrale gast. Het vuurwerk om 23 uur sluit de Vredesfeesten af.

Run4Freedom

Geen Vredesfeesten zonder de Bevrijdingsloop, sinds dit jaar onder de noemer ‘Run4Freedom’. Het districtsbestuur koos voor die naam uit een lijst van inzendingen omdat hij kracht en volharding uitstraalt, duidelijk verwijst naar de bevrijding van Merksem en een sterke symboliek in zich draagt.

Run4Freedom bestaat net als de voorbije jaren uit een natuurloop en een hindernissenloop. Nieuw dit jaar is dat deelnemers beide parcours door de gebouwen zelf zullen lopen en ze zo de gelegenheid krijgen het Fort van Merksem op een andere manier te leren kennen.

De natuurloop bestaat uit een 369-trail, waarbij deelnemers in ploegen van drie personen deelnemen. Na elke ronde van 3 km wordt een extra ploeglid opgepikt zodat de eerste loper 9 km, de tweede 6 km en de derde 3 km zal lopen. Het doel is dat de leden van een ploeg samen over de eindmeet lopen. De hindernissenloop of survivalrun heeft een parcours van 3,5 en 7 km op maat van avonturiers.

Programma Vredesfeesten Merksem 2016

 • vrijdag 30 september
  • 20 uur: Merksem Zingt (feesttent park Bouckenborgh)
 • zaterdag 1 oktober
  • 13.00 uur: Run4Freedom start survivalrun van 3,5 en 7 km (Fort van Merksem) – inschrijven via www.olseac.be
  • 14.00 uur: middagprogramma met Big Band van Ekeren en dj Danny van Tichelen (feesttent park Bouckenborgh)
  • 15.00 uur: Run4Freedom start 369-trail (Fort van Merksem)
  • 20.00 uur: optredens van de Lou Roman Band met Udo en andere soloartiesten (feesttent park Bouckenborgh)
  • 23.00 uur: vuurwerk (park Bouckenborgh)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.