Olse Merksem handbal

OLSE Merksem – Targos BEVO 31 – 31

Merksem pakt eerste punt in Beneleague.

Bevo schoot het best uit de startblokken 1 – 3 na enkele minuten maar Merksem herstelde zich vlug. Via Dimitri Tovert weer uit zijn Hoed ging het over 5 – 5 na 10 minuten naar 8 – 7 op het kwartier. Simon Vandenberg en Dennis Thijs bleven niet achter en zo ging de stand over 12 – 10 na 20 minuten naar 15 – 14 ruststand. Bij Bevo bleek vooral Jeroen Vanden Beucken een gesel voor de Merksemse verdediging.
De pessimisten die dachten dat Merksem zijn kruit nu wel verschoten had kwamen bedrogen uit. Onze jongens hielden de koord 22 – 21 na 10 minuten. Na een kwartier tijdens een tijdstraf voor OLSE kon BEVO de leiderspositie overnemen 24 – 26 na 20 minuten.

Merksem was nu op achtervolgen aangewezen en vooral Robin Boomhouwer wist ons in de wedstrijd te houden. Met nog 40 seconden op de klok bracht Simon Vandenberg ons terug tot op 1 doelpuntje 30 – 31. Bevo aan de bal Harold Nusser probeerde tijdspel te vermijden met een time out op 20 seconden van het einde. Het afgesproken nummertje werd vakkundig de nek omgedraaid door Mike Tadey en 10 seconden voor tijd had Merksem terug de bal. Luc Vercauteren nam nu op zijn beurt een time out met nog 7 seconden te gaan. Dennis Thijs zette de kroon op het werk door in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de 31 – 31 tegen de netten te knallen.

Tegen Lions waren we er al kort bij maar Merksem kreeg gisteren loon naar werken en laat duidelijk zien dat ze in hun handbaltempel aan de Rode Loop van niemand bang moeten zijn.

OLSE : Dimitri Van den Hoed 9, Dennis Thijs 7,Simon VandenBerg 7,Robin Boomhouwer 5,Wouter Sas 2,Dirk Claessens 1.
Bevo : Van den Beucken j 10, Leenders 7,Augustinus 5,De Kuyper 4,Jordens 2,Van den Beucken n 1,Elissen 1,De Langhe 1.

guido hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.