Olse Merksem handbal

OLSE Merksem – Koornneef Quintus   31 – 23

Eerste overwinning in BENE-League is een feit.

De zenuwen stonden hoog gespannen na de top 4 van vorig seizoen voor de voeten te hebben gehad een eerste haalbare kaart voor de Merksemnaren. De eerste minuten hielden beide ploegen zich in evenwicht na 5 minuten 2 – 2 na 10 minuten 3 – 3 U ziet de verdedigingen waren baas over de aanvallers. Op het kwartier kon Merksem een eerste kloofje slaan 6 – 4 onder impuls van een weer degelijke Mike Tadey en Dennis Thijs die een gesel was voor de Quintus verdediging. Bij de rust had een alweer subliem afwerkende Robin Boomhouwer de kloof verder uitgebouwd naar 14 – 10.

Quintus wist dat het nu moest reageren en deed dit ook na 10 minuten blies hun hete adem bij 19 – 17 in de nek van onze jongens. Luc Vercauteren nam gepast een time out en bracht de gemoederen terug tot rust, zijn spelers vonden hun tweede adem en Simon Van Den Berg vond nu ook het doel en strooide ook nog eens rustig met assists. We gingen in een ruk door naar 24 – 17 op het kwartier. Tijd om iedereen speelgelegenheid te geven en via 26 – 19 na 20 minuten ging het naar 29 – 20 met nog 5 minuten te gaan. Zaïd Allaf onze youngster bedankte voor zijn speelminuten en wierp nummer 30 op het scorebord. Met de voltallige basisploeg op de bank en alle jongeren op het veld werd het einde van de wedstrijd gehaald bij een 31 – 23 stand.

OLSE: Dennis Thijs 10,Robin Boomhouwer 8,Simon Van Den Berg 4, Dimitri Van den Hoed 3,Wouter Sas 2,Alexandre Hayon 2,Zaïd Allaf 1,Lazar Popov 1.
Quintus: Koop 6,De Vreede 5,vanden Driest 3,van Ravesteyn 3,Dofferhof 3,Vollebregt 1,van Haeren 1,de Bakker 1.