Merksem viert inhuldiging van Gaston Berghmansdreef

Gaston Berghmans staat in het geheugen gegrift als een van Vlaanderens bekendste komieken. Als ultiem eerbetoon aan de bekendste inwoner van Merksem wordt de huidige inkomdreef naar het Bouckenborghpark omgedoopt tot Gaston Berghmansdreef. De inhuldiging gebeurt op zondag 16 oktober om 14 uur aan de ingang van het Bouckenborghpark, aan de zijde van de Bredabaan.

Tijdens de officiële inhuldiging brengt collega-komiek en vriend Steven Goegebeur een eerbetoon aan Gaston Berghmans. Daarnaast houden districtsvoorzitter Luc Bungeneers en districtsschepen voor cultuur en feestelijkheden Gilbert Verstraelen een toespraak.

Gaston Berghmans is een geboren en getogen Merksemnaar. Vanaf de jaren ’50 maakte hij furore met zijn variétéshows. Bij het grote publiek is hij echter vooral bekend geworden door zijn samenwerking met Leo Martin, met wie hij het beroemde komische duo ‘Gaston en Leo’ vormde.

In 1996 werd Gaston Berghmans de eerste laureaat van de ‘Grote Stroboer’, een ereprijs die sindsdien jaarlijks wordt toegekend aan een verdienstelijke Merksemse vereniging of inwoner. Sinds 2010 staat op het Victor Roosensplein het bronzen standbeeld van Joske Vermeulen, het bekendste typetje van Gaston Berghmans.

Gaston Berghmans overleed op 21 mei 2016. De Gaston Berghmansdreef wordt het ultieme eerbetoon aan de eerste ‘Grote Stroboer’, een manier om zijn leven en werk blijvend te herdenken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.