Vanavond Merksemse Sint Eduardus in Pano (één)

In Vlaanderen sturen we onze kleuters van 2,5 jaar al massaal naar de kleuterklas en dat is een goeie zaak voor de latere schoolresultaten. Maar die bengeltjes hebben ook nog veel zorg nodig: ze moeten soms nog slapen overdag. En vooral: ze zijn steeds later zindelijk. En daar is ons kleuteronderwijs niet op voorbereid. Niet alle scholen hebben een slaapplek, en er is veel te weinig personeel om al die plassende kleuters goed op te vangen. Zoals een juf het kort en krachtig samenvat: ‘Als ge tegenslag hebt, dan doet de kleuterleidster eigenlijk niet veel meer dan de kindjes wassen en verversen.’ En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Vanavond om 21:25 in Pano op één, een reportage over de problemen met zindelijkheid in het onderwijs. De reportagemakers kwamen filmen in Sint Eduardus op de Bredabaan in Merksem. Vanochtend kon u al op Radio 1 terecht voor een interview met directeur Piet Bellens en had Jan Hautekiet het er tussen 9:00 en 10:00 over deze problematiek.

Meer info:
https://www.een.be/pano/deze-week-in-pano
Hautekiet op Radio 1
De ochtend, met het interview met directeur Piet Bellens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.