Werken in Merksem

Heraanleg Rerum Novarumlaan – beplanting

De aannemer is zo goed als klaar met de werken in de Rerum Novarumlaan. Binnenkort worden er in alle boomkaders nieuwe bomen en struiken geplant. Een aantal bewoners beplantte reeds zelf de boomkader voor hun huis. Mooie bloemen of planten fleurden daardoor de straat op.

Alvorens de aannemer start met het planten van de bomen en de struiken in de boomkaders, wilt het district graag weten welke bewoners in de toekomst een boomkader willen onderhouden. Hierbij zorgen de bewoners zelf voor de onderbeplanting en het onderhoud. Er werd dan ook een brief bezorgt aan de inwoners van de straat om naar hun interesse hieromtrent te vragen.

Door een boomlintje te hangen toont men dat de boomkader wordt onderhouden door de bewoners van de straat. Deze boomlintjes kan iedereen afhalen in het districtshuis van Merksem tijdens de openingsuren. Zo wordt een boom een “buurtboom”.

Via Stadsmakers kunt u zelfs een eenmalige subsidie ontvangen om onderbeplanting aan te kopen. Meer informatie daarover vindt u op de website www.stadsmakers.be onder buurtgroen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.