Olse Merksem handbal

Merksem Handbal – Initia Hasselt    22 – 25

Een wedstrijdbegin dat voor Merksem in het teken stond van technische fouten en een fantastische Jelle Vonckx in het Hasseltse doel. De twee verdedigingen waren meestal de baas over de aanvallers. na 5 minuten stond er dan ook slechts 1 – 1 op het bord. Via 2- 5 ging het naar 3 – 7 na een kwartier waarin toch wel wat open kansen de nek werd omgewrongen. Na een Time out van Luc Vercauteren was het vooral Dimitri Van Den Hoed die Merksem in de race hield. Bij de rust leek de wedstrijd gespeeld 8 – 13 in het voordeel van Hasselt.

De tweede helft stond er een ander Merksem op het veld. De technische fouten bleven achterwege en Simon Van Den Bergh en Nuni Bazoer hadden hun vizier scherp gesteld. Merksem kwam na 10 minuten in het kielzog van Hasselt 13 – 15. Gelukkig kon Hasselt rekenen op een trefzekere Bogaerts die de veelvuldige penalties, maar liefst 7 stuks, in dank aanvaarde en Merksem terug op een 16 – 20 zette met nog 10 minuten op de klok. Dat er in het team van Merksem veel veerkracht zit moeten we niet meer vertellen. Dit resulteerde 5 minuten later in 20 – 22 tussenstand en 2 minuten voor tijd zelfs in de aansluitingstreffer bij 22 – 23. Nog maar eens een penalty nekte de volledige terugkeer van Merksem en met nog een gemiste laatste poging op 20 seconden van het einde kon Hasselt in Quick Break de eindstand op 22 – 25 brengen.

Merksem: Nuni Bazoer 6,Simon Van Den Bergh 5, Dimitri Van Den Hoed 5,Wouter Sas 2,Lazar Popov 2,Robin Boomhouwer 1,Sten Dielen 1.
Hasselt: Bogaerts 9,Haesevoets 5,Ooms 3,Robyns 2,Roelants 2,Buciuman 2,Adams 1,Vossen 1.