Werken in Merksem

Straalstraat afgesloten vanaf 6 december

In de loop van 2017 wordt de Brug van den Azijn over het Albert-kanaal vervangen. Nu worden de eerste voorbereidende werken uitgevoerd. Zo worden alle kabels en leidingen, voor onder andere elektriciteit, telefoon en data die vandaag via de brug lopen, verlegd naar een nieuwe leidingskoker onder het Albertkanaal.

Doortrekken nutsleiding naar Merksem vanaf 28/11
Sinds maandag 28 november is de aannemer begonnen met het leggen van leidingskokers in de Straalstraat en de Glasstraat. De aanemer begon de werken  in de Straalstraat.  De werken duren één week, afhankelijk van het weer.  Aansluitend start de aannemer met het leggen van leidingen in de Glasstraat. Het verkeer, fietsers en voetgangers kunnen steeds door.

Waterleiding onder Albertkanaal vanaf 6/12
Op 6 december start het persen van een nieuwe leidingkoker onder het Albertkanaal.  Hiervoor voorzien ze een boorput in de Straalstraat. Straalstraat afgesloten tussen Vaartkaai en Toekomstlaan voor doorgaand verkeer vanaf dinsdag 6 december 2016 Fietsers en voetgangers kunnen steeds door De werken lopen tot 23 december 2016.

Verkeersremmers
In de Vaartkaai ter hoogte van de Straalstraat

De verkeersremmers aan de fietsoversteek ter hoogte van de Straalstraat zijn al sinds begin van de zomer weggehaald. Door het vele vrachtverkeer dat de Straalstraat indraait waren de kussens stuk gereden.

Hierdoor heeft het district Merksem gekozen voor het plaatsen van betonnen verkeersremmers. Deze worden ingewerkt in de rijweg en worden minder snel stuk gereden.

Het inwerken van de betonnen verkeersremmers start in de week van 5 december en neemt twee weken in beslag.  Hierdoor is er op de Vaartkaai ter hoogte van de Straalstraat beurtelings verkeer over één rijstrook.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.